Vyhľadávanie:

Povedali o víťazných projektoch

Povedali o víťazných projektoch

Ladislav JUHÁS, ZŠ Trstené pri Hornáde
Veľmi sa tešíme, že sme grant získali. V našej obci je pekné miesto, ktoré voláme Starý Hornád. Kedysi bolo nádherné. Žiaľ, v posledných dvadsiatich rokoch si ľudia z neho urobili smetisko. Zakladali tu nelegálne skládky, navážali odpadky. Nad iniciatívou, ktorá si dala za cieľ zmeniť to, prevzala naša škola patronát. Spojili sme sa s obecným úradom, miesto sme vyčistili. Chceme, aby tu opäť chodili ľudia a my sme tu mali eko učebňu. Osadíme lavičky, inštalujeme altánky, vyčistíme chodníčky. Vďaka finančnej podpore...

Tibor ROMÁN, ZŠ Zlatá 2, Rožňava
V našom areáli školy máme dosť veľkú nevyužitú plochu, ktorú chceme revitalizovať, osadiť na nej lavičky, a to spolu s rodičmi a žiakmi. V spolupráci s našimi partnermi zo Štátnych lesov vysadíme rôzne rastliny a dreviny. Vznikne zóna oddychu, ktorá bude slúžiť aj na vyučovanie.

Ľudmila LUPTÁKOVÁ, ZŠ Krymská, Michalovce
Veľa projektov sme už podali, nič nám nevyšlo... Až teraz. Máme z toho veľkú radosť. Myslím si, že keď nenaučíme deti odmala vážiť si životné prostredie, prijímať spontánne jeho krásu, v dospelosti nedokážu tieto vlastnosti vštepiť ani vlastným potomkom. Prostredníctvom grantu plánujeme okrem iného zriadiť v areáli našej školy indiánske táborisko so stanovými konštrukciami z popínavých rastlín, kde budú deti tvoriť, učiť sa, pozorovať prírodu, a to aj formou posedenia pri tzv. bylinkovom ohnisku, pri čaji z liečivých rastlín.

Natália SLOVINSKÁ, ZŠ Helcmanovce
Sme milo prekvapení, že sa nám podarilo v súťaži uspieť. Aj my sa snažíme, tak ako iné školy, spolupracovať na svojich projektoch s čo najväčším počtom partnerských organizácií. Náš cieľ je dlhodobý - chceme dosiahnuť, aby boli deti k prírode citlivé. Naším najnovším zámerom, do realizácie ktorého sa zapojí všetkých 170 žiakov, je, okrem iného, vysadiť vyše 500 stromov.

Renáta HEGEDÜŠOVÁ, ŠZŠ Internátna, Ždaňa
Našu školu, ktorá zabezpečuje výchovu a vzdelávanie mentálne postihnutých detí, navštevuje 144 žiakov. Keďže sme získali nový pozemok, chceli by sme na ňom svojpomocne vybudovať skleníkovú eko učebňu, v ktorej plánujeme deti naučiť ako sa pestujú rastliny, zriadiť tiež kompostáreň, vysadiť ovocné stromy a kry.

Kvetoslava SILÁDIOVÁ, ZŠ Vojčice
Náš projekt je zameraný na zútulnenie a skrášlenie areálu školy. Máme dosť veľký a zatiaľ nevyužitý priestor, preto sme sa rozhodli, že na ňom urobíme školský náučný chodník so štyrmi stanovišťami. Začali sme na ňom už aj pracovať, máme tam jazierko, v parčíku chceme zasadiť niektoré druhy rastlín a označiť ich názvami. Teraz sme začali pracovať na novej záhrade. Držte palce, aby nám to vyšlo.

Mária TRUCHLYOVÁ, ZŠ Remetské Hámre
Intravilán našej obce patrí do chránenej krajinnej oblasti Vihorlat, nachádza sa tu zásobáreň pitnej vody pre Michalovce sa okolie. Voda sa tu stráca, o čom svedčí aj pokles jej hladiny v Morskom oku. Dali sme si za cieľ zmapovať studničky vo voľnej prírode, čistiť ich a prispieť tak k ich záchrane, monitorovať výskyt rastlín i živočíchov a náš školský park upraviť tak, aby slúžil ako eko učebňa. Plánujeme tiež zorganizovať žiacku konferenciu na tému Zachráň štyri kvapky vody.

Lenka PAĽOVÁ, ZŠ Moussona, Michalovce
Cieľom nášho projektu je skrášliť, zdokonaliť a upraviť prostredie našej školy tak, aby sa dalo využívať na všetkých vyučovacích predmetoch. Chceli by sme tiež, aby v priestoroch našej školy, ktorá sa nachádza v nádhernom lesoparku, našli miesto pre relax, oddych i poučenie aj obyvatelia širokého okolia. Tešilo by nás, keby sa ľudia zastavovali na našej tajuplnej cestičke poznania a múdrosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...