Vyhľadávanie:

Povedali po šampionáte

Povedali po šampionáte

Po skončení majstrovstiev U. S. Steel Košice v súťaži elektronických šípok sme dali priestor na vyjadrenie sa víťazom obidvoch kategórií. Vlaňajší majster železiarní Tomáš Prčík patril k favoritom šampionátu. Pravidelne hrá na turnajoch v rámci slovenských súťaží s registrovanými hráčmi. Nová šípkarska majsterka železiarní Andrea Ábelová je v tomto športe dosť pasívna. O to viac sa tešila z tohtoročného prvenstva a svoju radosť okomentovala slovami:

"Po vlaňajšom šampionáte nebolo času sa venovať tomuto športu. Je zaujímavé, že prihlášku do súťaže som podala ako posledná a napokon som bola prvá. Získať titul bez prípravy, to ma veľmi teší. Bol to pre mňa namáhavý turnaj. V piatom zápase som prehrala s Halkaiovou, čo ma presunulo v pavúku na stranu porazených. Po piatich víťazstvách s porazenými hráčkami som bola vo finále a mojou súperkou v boji o titul bola opäť Halkaiová. Tentoraz som jej prehru vrátila a získala zlatú medailu. Vlani ma v postupe medzi kvarteto najlepších zastavila neskoršia víťazka Forgácsová. V tomto roku ma viac bavil bowling. Štartovala som nielen na majstrovstvách USSK v bowlingu, ale aj na letnej olympiáde. Venujem sa aj lyžovaniu a tak v budúcom roku by som chcela v rámci zimnej olympiády súťažiť v obrovskom slalome. A keď o rok bude opäť súťaž v hádzaní šípok, určite prídem obhajovať tohtoročný titul."

Staronový šampión Tomáš Prčík bol so svojim výkonom nadmieru spokojný. "Teší ma, že sa výkonnostná úroveň majstrovstiev oproti vlaňajšku zvýšila. Vidieť, že niektorí súťažiaci mysleli počas roka aj na tréning. Ako obhajca trofeje som to veru nemal medzi nimi vôbec ľahké. Ono je to v športe vždy tak, že titul je ľahšie získať, než ho potom obhájiť. Aj môj finálový súper, s ktorým sme vlani tiež bojovali o zlato, ma veru potrápil. Musel som sa maximálne sústrediť," dodal po získaní svojho druhého majstrovského titulu a najcennejšieho kovu T. Prčík.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...