Vyhľadávanie:

Povedzme to aj my kvetom

Povedzme to aj my kvetom

Už tento piatok, 11. apríla, rozkvitnú ulice v mestách i obciach na Slovensku žltými narcismi, kvietkami nádeje, symbolmi boja proti rakovine. Cieľom 12. ročníka Dňa narcisov, najznámejšej verejnej finančnej zbierky organizovanej Ligou proti rakovine, ktorej top partnerom je aj v tomto roku spoločnosť U. S. Steel Košice, je upriamiť pozornosť verejnosti na to, že s onkologickým ochorením sa denno-denne stretáva čoraz viac ľudí a že starostlivosť o vlastné zdravie, zdravý životný štýl a prevenciu je mimoriadne dôležitá a nevyhnutná.

Košická pobočka Ligy proti rakovine, ako konštatovala na včerajšom stretnutí s novinármi jej predsedníčka Mária Wagnerová, eviduje z roka na rok vyšší počet aktivistov, ktorí pomáhajú počas Dňa narcisov. "Mimoriadne nás teší, že sa do jeho organizovania hlási stredoškolská mládež, ale i základné, ba dokonca aj materské školy," informovala. V tomto roku, dodala, je na piatok pripravených 45 tisíc umelých a osem tisíc živých žltých kvietkov. S narcisom na klope kabáta bude mať každý v tento deň vstup do košických múzeí a galérií zdarma. Žiadne iné mesto na Slovensku sa takouto aktivitou nemôže pochváliť.

Aj v areáli U. S. Steel Košice budete môcť v piatok stretnúť skupiny aktivistov spolu s dobrovoľníkmi z radov zamestnancov košickej oceliarne. Spoznáte ich ľahko. Podľa zelenožltej pokladničky s odkazom kampane, žltej šerpy s modrým nápisom Deň narcisov 2008, na ktorej nebude chýbať identifikačné číslo. Vlani dali hutníci dokopy bezmála 95 tisíc korún, najviac v doterajšej histórii organizovania Dňa narcisov. Pomôžme dobrej veci aj tentoraz.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...