Vyhľadávanie:

Pozor na nové dopravné značky

Pozor na nové dopravné značky

V areáli spoločnosti jazdite opatrne

Vodiči jazdiaci v areáli U. S. Steel Košice by v týchto dňoch mali zvýšiť ostražitosť, aby neprehliadli zmeny v dopravnom značení. Týkajú sa nových riešení križovatiek hlavných cestných komunikácií, ale i úsekov hlavných ciest s odbočkami na vedľajšie a doplnenia chýbajúcich alebo poškodených značiek. Úpravy inicioval útvar bezpečnosti práce USSK za prispenia špecialistu z Útvaru dopravného inžinierstva Košice. Projekt odsúhlasilo Okresné riaditeľstvo Policajného zboru SR v Košiciach. Realizátorom prác je Cestná doprava divízneho závodu Doprava.

"Nový projekt rieši 32 dopravných situácií v areáli spoločnosti na cestách S001 až S017, teda 1314 dopravných značiek," informoval vedúci prevádzky Cestná doprava Martin Kiraľvarga. "Niektoré značky sú nové, meníme tiež niektoré existujúce za iné a obnovujeme aj poškodené. Objednali sme približne sto kusov dopravných značiek. Všetky majú reflexnú úpravu."

A aké najväčšie zmeny čakajú na motoristov? "Z nášho pohľadu sú najväčšie zmeny za bránou č. 1 smerom do areálu U. S. Steel Košice, na mieste, kde sa vpravo odbočuje k MultiServu a vľavo k Závodnému hasičskému útvaru. Tu sme inštalovali nové dopravné značky, ktoré znázorňujú koľaj šikmo pretínajúcu hlavnú cestu. Podnetom na zmenu boli pripomienky zamestnancov na bezpečnostných mítingoch. Situáciu posudzovala priamo na mieste komisia a prijala spomínané riešenie. Ďalšou dôležitou zmenou je križovatka za bránou č. 2 v smere k hasičom, resp. k valcovniam, teda pod mostom. Tu sme vymenili dopravnú značku Daj prednosť v jazde za Stop. Aj túto zmenu si vyžiadali zamestnanci spoločnosti pri bezpečnostných rozhovoroch."

Postup výmeny ďalších dopravných značiek závisí od poveternostných podmienok. Údržbári sa budú riadiť spracovaným časovým rozvrhom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...