Vyhľadávanie:

Pozor na rýchlosť a „stopky“

Pozor na rýchlosť a „stopky“

S heslom “Bezpečnosť na prvom mieste” sa zamestnanci košických železiarní stretávajú dennodenne. Svojím správaním a bezpečnou prácou prispieva k naplneniu tohto hesla aj útvar GM pre bezpečnosť práce.

V rámci svojich aktivít vykonáva integrované dopravno-bezpečnostné preventívne kontroly, ktorých cieľom je zabezpečiť dodržiavanie stanovených predpisov zamestnancami a dodávateľmi v areáli podniku. Kontroly sa vykonávajú sporadicky, dvakrát, trikrát mesačne, v spolupráci s U. S. Steel Košice SBS a políciou Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice. Sú zamerané na dodržiavanie povolenej rýchlosti motorových vozidiel v areáli USSK, dodržiavanie dopravných značení, zákaz telefonovania počas vedenia motorového vozidla, používanie bezpečnostných pásov počas jazdy, ako aj na kontrolu dokladov potrebných k vedeniu motorového vozidla. Zamestnanci, resp. dodávatelia, ktorí porušia určené dopravno-bezpečnostné predpisy sú priamo na mieste napomenutí dohovorom alebo sankcionovaní peňažnou pokutou.

Najčastejšie sa vodiči dopúšťajú priestupkov súvisiacich s nedodržaním povolenej rýchlosti, prípadne pri sebe nemajú doklady, alebo nezastavia na „stopke“.       

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...