Vyhľadávanie:

Pozvánka do Blažíc

Pozvánka do Blažíc

V Blažiciach sa začiatkom marca tradične koná vytrvalostný beh na 16 kilometrov pod názvom Beh Olšavskou dolinou. Tohtoročný, 35. ročník, ktorý je 7. ročníkom Memoriálu Dr. Pavla Ruščáka, sa uskutoční v nedeľu 7. marca so štartom o 13. hodine.

"V tomto roku sa toto podujatie uskutoční pod záštitou predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Pavla Pašku. Očakávame početnú účasť nielen našich slovenských bežcov, ale aj z Poľska, Maďarska, Česka a Ukrajiny," informoval prezident športového klubu OŠK Blažice Dušan Štefáni, ktorý je zároveň aj predsedom organizačného výboru. "Traja najlepší v štyroch vekových kategóriách mužov (do 40, do 50, do 60 a nad 60 rokov) a v dvoch kategóriách žien (do 35 a nad 35 rokov) získajú poháre a finančné odmeny. Víťaz si odnesie odmenu 170 eur (u žien 100 eur) a za prekonanie traťového rekordu, ktorý drží časom 47:10 min. bývalý čs. reprezentant Zdeněk Mezulianik z ČH Praha ešte z roku 1989, sme vypísali odmenu 100 eur."

Vytrvalci týmto behom každý rok otvárajú bežeckú sezónu a beh v Blažiciach je už tradične zaradený do celoročnej bežeckej ligy. Trať pretekov bude vyznačená po trase Blažice - Ruskov - Ďurkov - Olšovany - Vyšný Čaj - Nižný Čaj - Bohdanovce a späť do Blažíc. Pre pretekárov i priaznivcov tohto podujatia pripravili organizátori dopravu do dejiska štartu tam i späť. Odchod autobusu je o 11. hodine z autobusovej zastávky oproti hotela Gloria pri Všeobecnej zdravotnej poisťovni v Košiciach. Autobus zastavuje aj na Sídlisku nad jazerom oproti OC Bajkal.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...