Vyhľadávanie:

Pozvánka pre ďalšiu generáciu hutníkov

Pozvánka pre ďalšiu generáciu hutníkov

Stredná odborná škola Košice – Šaca organizuje 6. februára Deň otvorených dverí

Vo štvrtok 6. februára 2020 od 8.00 do 17.00 otvorí Stredná odborná škola Košice-Šaca svoje brány pre verejnosť, hlavne pre terajších deviatakov a ich rodičov, ale aj výchovných poradcov a učiteľov základných škôl. Riaditeľa školy Petra Smolnického sme sa spýtali:

Ktorým žiakom by ste školu v Šaci odporučili?

Škola má silné zameranie na technické odbory, čo potvrdzuje udelenie štatútu Centra odborného vzdelávania pre hutníctvo a strojársku výrobu. Hodiny teoretického, ale aj praktického vyučovania sú zamerané na získavanie odborných vedomostí a zručností v oblasti hutníctva, strojárstva a elektrotechniky. Z uvedeného vyplýva, že škola pripravuje absolventov v odboroch, o ktoré je neustály záujem na trhu práce. Je predovšetkým vhodná pre všetkých žiakov, ktorých zaujíma technika, radi by sa stali odborníkmi a tak našli uplatnenie vo svojom živote. Väčšina našich odborov je v systéme duálneho vzdelávania pod záštitou spoločnosti U. S. Steel Košice, čo pre žiakov znamená, že už počas školy získajú odbornú prax v dielňach školy a vo vyšších ročníkoch aj v prevádzkach košickej huty.

 Aký program pripravujete pre žiakov a rodičov počas dňa otvorených dverí?

Deň otvorených dverí pripravujeme každý rok s cieľom priblížiť záu­jemcom o našu školu jej priestory a vybavenie, odborné a počítačové učebne i naše športové zariadenia. Veľkú pozornosť  budeme venovať  predstaveniu úspešných súťažných prác našich tvorivých žiakov. Pre rodičov máme pripravené prezentácie školy. Otázky ohľadom možnosti uplatnenia v košických železiarňach a finančných benefitoch zodpovedia zástupcovia ľudských zdrojov USSK. Pre žiakov a rodičov sme zabezpečili prepravu autobusom z Košíc, z parkoviska pri Hotelovej akadémii na Južnej triede, s odchodom o 9:30 a 12:00. Samozrejme, žiaci a rodičia môžu prísť aj individuálne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...