Vyhľadávanie:

Šačania nesklamali

Šačania nesklamali

Víťazi v krajskom kole súťaže ZENIT

Dňa 27. novembra 2019 sa v Strednej odbornej škole v Košiciach-Šaci uskutočnilo krajské kolo 21. ročníka súťaže ZENIT v strojárstve. Súťažilo sa v 4 kategóriách: A (CAD/CAM systémy – vypracovanie konštrukčnej úlohy a technologického postupu), R (výroba súčiastok ručnými postupmi), S (výroba súčiastok strojným obrábaním) a C (programovanie CNC). Súťažiaci v teoretickej časti vypracovali úlohy z odborných predmetov a v praktickej časti vyrobili ručným a strojným obrábaním výrobky podľa predložených technických výkresov.

Napriek silnej konkurencii sa žiakom SOŠ Košice-Šaca podarilo obsadiť popredné miesta v troch kategóriách, v ktorých mohla škola súťažiť.

Kategória R - výroba súčiastok ručnými postupmi: 1. Adam Cirbes, odbor mechanik strojov a zariadení, 2. Matej Gergeľ, odbor mechanik strojov a zariadení.

Kategória S - výroba súčiastok strojným obrábaním: 1. Kristián Krížovský, odbor programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení, 2. Adam Slota, odbor programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení.

Kategória C - programovanie CNC: 1. Tomáš Janisko, odbor programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení, 3. Damián Kaňuch, odbor programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení.

Víťazom gratulujeme a držíme palce v celoštátnom kole, ktoré sa bude konať 11. - 13. februára 2020 opäť na domácej pôde v SOŠ Košice-Šaca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...