Vyhľadávanie:

Prácu na spoločnom projekte dokončia v Košiciach

Prácu na spoločnom projekte dokončia v Košiciach

Budúci hutníci sa vrátili z výmenného pobytu vo Wuppertali

Na podpore výučby cudzích jazykov a recipročnej výmene skupiny žiakov sa v rámci projektu Comenius - školské partnerstvá, dohodli Stredné odborné učilište hutnícke v Košiciach-Šaci a Berufskoleg Werther Brucke v nemeckom Wuppertali. V uplynulých dňoch sa z prvého týždenného pobytu vrátilo späť do Košíc desať budúcich hutníkov.

"Hlavným cieľom pobytu našich žiakov," informuje Ján Eiben, zástupca riaditeľa SOU hutníckeho, "bolo zdokonaliť sa v nemčine. Vyučovanie a precvičovanie komunikácie prebiehalo nielen na jazykovom kurze, ale aj netradičnou formou, a to pri spoločných činnostiach v rámci praktického vyučovania. Žiaci, rozdelení do pracovných skupín, mali za úlohu, spoločne so svojimi rovesníkmi z partnerskej školy, vyrobiť niektorú časť zo stavebnice ručného manipulačného zariadenia."

Bohatý a pestrý bol aj kultúrno-spoločenský program, dodáva J. Eiben. Mládež tak mala možnosť spoznať a naučiť sa nové slovíčka a výrazy z reálneho života. "V športe zasa zasúťažiť si so svojimi rovesníkmi v stolnom tenise, futbale a bowlingu. Oboznámili sa tiež s bohatou históriou mesta Wuppertal a blízkeho okolia, spoločne so svojimi hostiteľmi navštívili múzeum v Neandertálskom údolí, Múzeum čokolády a svetoznámu katedrálu Dómu v Kolíne nad Rýnom. Nechýbala ani exkurzia do automobilky a u známeho výrobcu vysávačov."

Na záver pobytu jednotlivé pracovné skupiny prezentovali výsledky svojej práce pred pedagógmi. Už teraz sa budúci hutníci tešia na svojich nových priateľov z Nemecka, ktorí by mali prísť na návštevu do učilišťa v júni tohto roku. Tu, na Slovensku, by mali spoločne dokončiť prácu na zariadení pre ručnú manipuláciu a na slovensko-nemeckom slovníku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...