Vyhľadávanie:

Praktický pomocník

Praktický pomocník

Oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci venuje OZ METALURG (OZ M) mimoriadnu pozornosť. Bezpečnosť práce a zlepšovanie stavu pracovného prostredia patrí trvale medzi kľúčové body v programových cieľoch OZ M pri zabezpečovaní starostlivosti o svojich členov. V týchto dňoch vydal odborový zväz praktickú príručku zástupcu zamestnancov pre BOZP. Podľa Dušana Štefániho , predsedu Komisie BOZP pri Výbore OZ M, je určená predovšetkým zástupcom zamestnancov pre bezpečnosť pôsobiacich v rámci zväzu, ďalej odborovým funkcionárom a tiež aj všetkým ostatným členom odborového zväzu, ktorí sa ju rozhodnú zobrať do rúk.

"Naša práca v rámci bezpečnosti pri práci je zameraná najmä na oblasť prevencie a vyšetrovania pracovných úrazov," zdôraznil D. Štefáni. "V týchto intenciách je koncipovaná aj príručka, má pomôcť v základnej orientácii v oblasti bezpečnosti a hygieny práce a byť nápomocná pri riešení problémov, ktoré sa BOZP týkajú. Komisia BOZP pri Výbore OZ METALURG sa rozhodla vydať príručku preto, lebo v posledných dvoch rokoch došlo k niektorým dôležitým zmenám v legislatíve upravujúcej bezpečnosť a hygienu práce. Bolo vydaných niekoľko desiatok nových právnych predpisov úzko súvisiacich s BOZP. Veríme, že praktická príručka pomôže zástupcom zamestnancov oboznámiť sa s legislatívou a kompetenciami. Pracovná pomôcka sa určite stane užitočným pomocníkom pri ochrane záujmov našich členov na úseku bezpečnosti a hygieny práce."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...