Vyhľadávanie:

Prameňom nášho úspechu sú najlepší pracovníci

Prameňom nášho úspechu sú najlepší pracovníci

Hovoríme s viceprezidentkou pre ľudské zdroje U. S. Steel Corporation Susan M. Suverovou

Minulý týždeň navštívila spoločnosť U. S. Steel Košice viceprezidentka pre ľudské zdroje korporácie U. S.Steel Susan M. Suverová. Predstavila projekt Talent Management, o ktorom Oceľ východu už informovala, astretla sa so aj stážistami, účastníkmi programu Intership 2008. Na záver pobytu v Košiciach poskytla našim novinám krátky rozhovor.

· S akým cieľom ste navštívili Košice?
- V priebehu roka je to už moja štvrtá návšteva. V korporácii mám na starosti aj talentovaných ľudí a do Košíc ma priviedol aj projekt Talent Management, teda stratégia riadenia talentov. Úspech našej takmer 107-ročnej spoločnosti budovali mnohé generácie. Napredujeme nielen v USA, ale aj v Európe či v Kanade. Snažíme sa pochopiť, ako v jednotlivých krajinách rastú lídri pre budúce generácie, umožňujeme im pracovať a získavať pracovné skúsenosti aj mimo domova. Stretla som sa tiež so stredným manažmentom a mladými zamestnancami.

· Stretli ste sa aj so študentmi zapojenými do programu Intership.
- S mnohými som sa zoznámila počas ich záverečného stretnutia a ukončenia dvojmesačného programu. Mnohým sme ponúkli zamestnanie, takže dúfame, že aj oni si zvolia nás a stanú sa súčasťou tímu, ktorý pracuje pre U.S.Steel.

· Čo na nich hovoríte?
- Sú veľmi múdri, vzdelaní, ambiciózni a snažia sa rozbehnúť svoju kariéru. Prešli v úvodzovkách veľmi agresívnou pracovnou skúsenosťou amanažérskym školením. Ponúkame príležitosti pre talentovaných ľudí s rôznymi zručnosťami. Tí, ktorých som stretla, môžu pre nás pracovať.

· Zahraniční investori na Slovensku sa sťažujú na nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily. Aký je váš názor?
- Každá spoločnosť, ktorá rastie tak ako my, pociťuje neustále nedostatok kvalifikovaných ľudí, pretože s rastom ide ruka v ruke aj inovácia. Máme aj zamestnancov, ktorí pôjdu do dôchodku a už teraz musíme myslieť na to, kto ich nahradí. Musíme nachádzať veľa zručných zamestnancov, zaškoľovať ich, aby sa vyvíjali a posúvali dopredu, odmeňovať ich, aby sme boli pripravení na budúcnosť a nestratili hybnú silu. To, že máme dobrú pracovnú silu, neberieme ako samozrejmosť. My sa na to veľmi sústreďujeme. Náš 107-ročný úspech pochádza od najlepšej pracovnej sily a najlepších lídrov.

· Navštívili ste aj Srbsko. Ako hodnotíte kvalitu tamojšej pracovnej sily?
- Vo veľkej miere je to podobné a nie je rozdiel medzi USA, Srbskom, Kanadou alebo Slovenskom. U. S. Steel má veľmi vysoký štandard. Od príchodu na Slovensko či do Srbska sme venovali veľmi veľa času školeniam a vzdelávaniu zamestnancov, aby sme vyrábali bezpečne. Sústreďujeme sa aj na životné prostredie a zvyšovanie konkurencieschopnosti. Máme kvalitné vedenie a kvalitnú pracovnú silu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...