Vyhľadávanie:

Prečo študovať na FMMR TUKE?

Prečo študovať na FMMR TUKE?

To sa budeme príležitostne pýtať našich zamestnancov, ktorí sú bývalými alebo súčasnými študentami partnerskej Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach.

Dnes odpovedá Peter Vrábeľ, vedúci oddelenia spoľahlivosti zdvíhacích zariadení, žeriavových dráh a stavebných opráv, ktorý študuje v 3. ročníku bakalárskeho stupňa:

"Štúdium na FMMR by som jednoznačne odporučil. Určite si treba na začiatku povedať, čo si od toho človek sľubuje a aké má očakávania. Systém vzdelávania a samotného štúdia je na fakulte vytvorený tak, že ak sa človek čo len trošku snaží, tak mu vyjde v ústrety.

Mne sa najviac páčia hlavne laboratórne cvičenia, ktoré ma vedia baviť a natoľko zaujať, že ma úplne „vtiahnu“ do doteraz pre mňa neznámej dimenzie. Ale to by samozrejme nebolo možné, ak by fakulta nemala skúsených vyučujúcich, ktorí vedia vysvetliť fungovanie jednotlivých javov, ich zloženie a špecifickú rôznorodosť. A to je na tom celom úžasné, že mi fakulta dáva veľa možností, aby som následne mohol aplikovať teoretické vedomosti v praxi pri jednotlivých pokusoch, ako sa hovorí „na vlastnej koži“, samozrejme, pod profi dozorom.    

Aj keď na samom začiatku si to vyžaduje veľa sebazaprenia a hľadania toho správneho spôsobu pre nastavenia si vlastného študijného systému v spojitosti s prácou a rodinou. Pokiaľ je ale zo strany študenta naozaj se­riózny záujem, tak určite vie dosiahnuť svoj stanovený cieľ a nájsť tú správnu cestu, ktorú hľadá. Aj napriek tomu, že nároky sa niekedy zdajú byť vysoké.

Štúdium mi zatiaľ dáva silný základ a umožňuje mi vidieť veci aj z iného uhla pohľadu, nie len v oblasti hutníctva, ktoré študujem, ale poskytuje mi širšie obzory a na veľa vecí sa začínam pozerať úplne inými očami ako doteraz. Poviem to teda takto: štúdium na FMMR formuje a mení moje myslenie a pohľad na veci. A tiež sú to super zážitkové roky skúsenosti so skvelými ľuďmi, spolužiakmi, vyučujúcimi, ktoré si užívam. Takže všetci, ktorí ešte nie ste rozhodnutí, nevymýšľajte, nešpekulujte a pošlite si prihlášku."              

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...