Vyhľadávanie:

Predstavitelia akademických obcí z Pittsburghu a Košíc navštívili železiarne

Predstavitelia akademických obcí z Pittsburghu a Košíc navštívili železiarne

Zástupcovia Robert Morris University z Pittsburghu na čele s jej prezidentom Gregorym Dell'Omom navštívili minulý týždeň v stredu, 7. marca 2012, v spoločnosti rektora Technickej univerzity v Košiciach Antona Čižmára a prorektora pre vonkajšie vzťahy a marketing Juraja Sinaya spoločnosť U. S. Steel Košice. Na pôde firmy sa stretli s jej prezidentom Davidom J. Rintoulom, o spolupráci univerzít a priemyselných firiem diskutovali s viceprezidentom pre ľudské zdroje Martinom Pitorákom a viceprezidentkou pre riadenie externých služieb a vzťahov Elenou Petráškovou. Popoludní si prezreli prevádzku pozinkovacej linky č. 3.

Súčasťou pobytu pittsburských hostí v Košiciach bol aj podpis dohody o budúcej spolupráci medzi Technickou univerzitou v Košiciach a Robert Morris University. V zmysle rámcovej zmluvy plánujú v nasledujúcich troch rokoch svoju pozornosť a činnosť sústrediť na hľadanie kontaktov, výmenné pobyty študentov a zisťovanie oblastí spoločného výskumného záujmu. O ďalšej spolupráci a možnostiach zapojenia regionálnych štruktúr do kooperácie hovorili zástupcovia oboch strán aj na stretnutí s primátorom mesta Richardom Rašim.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...