Vyhľadávanie:

Premiéra v Steel Aréne

Premiéra v Steel Aréne

V úvodnom kole 15. ročníka hokejovej Slovnaft extraligy HC Košice - Slovensko 20

Podľa vyžrebovania nového ročníka hokejovej Slovnaft extraligy sezóny 2007/2008 mali hrať Košičania v piatok, 7. septembra, na ľade v Púchove s tímom Slovensko 20. Lenže Púchovčania rekonštruujú štadión a tak hokejisti HC Košice nezačnú sezónu u súpera, ale reprezentačnú dvadsiatku privítajú v piatok tohto týždňa o 17.30 hodine na ľade Steel Arény v Košiciach.

"Je to tak. V Košiciach budeme mať na domácom ľade extraligovú premiéru, čo košickí fanúšikovia určite s radosťou privítajú," vyjadril sa k tejto zmene riaditeľ HC Košice Juraj Bakoš a dodal: "O zmenu dejiska zápasu nás požiadal súper, ktorý nemá kde hrať, pretože rekonštrukcia tamojšieho zimného štadióna nie je celkom ukončená. My sme vyšli reprezentačnej dvadsiatke v ústrety, veď táto zmena nám prišla aj vhod. Vyžrebovanie nebolo pre náš tím najšťastnejšie, pretože za súpermi cestujeme najďalej a pôvodne sme mali z prvých šiestich kôl odohrať až päť u súperov."

Fanúšikovia sú už nedočkaví a veria, že sa v piatok dočkajú prvého víťazstva svojho tímu. A to i napriek tomu, že sa hokejistom HC Košice generálka na extraligu nevydarila, keď prehrali u našich južných susedov s majstrom Maďarska Alba Volán Székesfehérvár 2:4. V príprave odohrali zverenci trénera Jána Šterbáka a jeho asistenta Antona Tomka desať zápasov a iba v tom poslednom nečakane prehrali, keď maďarského majstra tri dni predtým na košickom ľade zdolali hladko 5:1. Nech je táto prehra varovaním - v extralige by Košičania nemali ani jedného súpera podceniť a každé stretnutie brať s plnou vážnosťou a zodpovednosťou. V piatok už teda ide do tuhého a každý z fanúšikov košického mužstva očakáva od jeho hráčov stopercentný výkon.

V kádri HC Košice došlo po uplynulej sezóne k viacerým zmenám, keď z mužstva odišli Varga (do Havířova), Kall (Kežmarok), Topoli (Spišská Nová Ves), Kontšek (Žilina), Lipiansky (Nitra), Kováč (Havířov), Slovák (Kežmarok), Hvila (Zvolen), Dravecký (Los Angeles Kimgs), brankár Laco (hosťovanie Liptovský Mikuláš) a Bodnár.

Pre sezónu 2007/2008 sú na súpiske títo hráči: brankári (číslo dresu) 88 Lipovský, 33 Petrík (návrat z hosťovania v Žiline a Brne), 35 Škrečko, obrancovia 72 Droppa, 27 Javín, 47 Jendek, 14 Kledrowetz, 5 Mocek (Hradec Králové/Pardubice), 17 Špelda, 10 M. Šterbák, 55 Valentín (Kalamazoo Wings - UHL), útočníci 24 Bartánus (Owen Sound Atack - OHL), 43 Bartoš, 91 Faith, 97 Gron (Duisburg/Žilina), 22 Huna (Duisburg /Liptovský Mikuláš), 25 Jenčík, 11 Kmiť, 21 Lukáč, 71 Macho (Worcester Sharks - AHL), 19 Miklík (Liptovský Mikuláš), 74 Pleva, 38 Ščurko (Tri-City Americans - WHL), 28 Šimurda, 44 Špilár, 61 Zagyi.

Realizačný tím: manažér A-mužstva Štefanovič, hlavný tréner J. Šterbák, asistent Tomko, tréner brankárov Bajtoš, lekári MUDr. Beli, MUDr. Klíma, MUDr. Kubašovský, maséri Papcun a Výrostek.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...