Vyhľadávanie:

Pri starom Hornáde bolo veselo

Pri starom Hornáde bolo veselo

A že vraj sú už ľudia voči svojmu okoliu apatickí, že im nezáleží na tom, ako to v ich obci vyzerá... Mali by ste vidieť, čo sa dialo v sobotu 9. apríla pri jednom zo starých ramien Hornádu. Pohľad na odhodlanie ľudí, účastníkov prvej tohtoročnej brigády Občianskeho združenia Priatelia trstenskej prírody, ktorému predsedá oceliar Rastislav Šelepský, nenechal nikoho na pochybách, že pravda je v prípade obyvateľov Trstenného pri Hornáde niekde úplne inde.

Na pľaci bolo veselo, vládla tu dobrá nálada. Prišli chlapci a dievčatá z tamojšej základnej školy i s učiteľmi, členovia rybárskeho zväzu, dopravári, aj energetici z košickej oceliarne i mnohí ďalší. A treba povedať, že urobili kus dobrej roboty. Kým časť chlapov "šúpala" kôru zo siah dubového dreva, ktoré neskôr poslúžilo pri stavaní lávky cez vodu, iní pripravovali kotviace jamy pre drevený chodník, ktorý plánujú postaviť nad úrovňou zväčša zamočeného terénu. Takmer tridsať školákov, roztrúsených po okolí, zbieralo odpadky, ktoré z času na čas so sebou voda prinesie.

"Chystáme sa tu trochu poupratovať, vysadiť niekoľko jelší a vŕb prútikárskych a začať stavať druhý altánok, kde vznikne ďalšie príjemné miesto na oddych," načrtol ďalšie plány dňa, na konci ktorého bolo posedenie pri dobrom guláši, "veliteľ" Rastislav Šelepský. Priateľom trstenskej prírody sa už podarilo v rámci projektu Zachráňme starý Hornád, na ktorý získali grant i z programu Spoločne pre región z dielne U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie, zmeniť zanedbaný kus zeme na nádherný kút prírody, kde je už teraz radosť oddychovať. Udržiavajú ho a stále zveľaďujú. Pre radosť. Sebe i všetkým ostatným.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...