Vyhľadávanie:

Príbehy ôsmich desaťročí

Príbehy ôsmich desaťročí

Príďte si pozrieť výstavu venovanú 85. výročiu MMM

Keď sa osem odvážlivcov postavilo 24. októbra 1924 na štart prvého košického maratónu na ceste pod ruinami hradu v neďalekej Turni, málokto tušil, aký príbeh začínajú písať. Dnes to už vieme. Za osem desaťročí sa kroniky zaplnili oslavami úspešných, ale i športovými tragédiami tých, ktorých sny sa nenaplnili. Príbehy najlepších približuje putovná výstava venovaná 85. výročiu Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach, ktorá v pondelok, 14. septembra, zavítala aj do U. S. Steel Košice. V prítomnosti riaditeľa pretekov Branislava Koniara, členov vrcholového vedenia spoločnosti i hutníkov, ktorým je táto športová disciplína blízka, vernisáž otvoril prezident košickej oceliarne George F. Babcoke.

"Archív MMM je veľmi bohatý, nebolo ľahké vybrať z neho to, čo tieto preteky najviac charakterizuje. Napokon sme sa rozhodli ich históriu sprístupniť divákom na výstave prostredníctvom najvýznamnejších atlétov a osobností, ktorí sa na košickom maratóne v priebehu rokov zúčastnili," uviedol B. Koniar. Výstava inštalovaná na desiatich paneloch ponúka okrem bohatého fotografického materiálu aj informácie o tom, ako sa MMM vyvíjal a napredoval.

George F. Babcoke prezradil, že vlani spolu so svojím otcom absolvoval v Košiciach minimaratón, celú maratónsku trať však spoločne zabehli niekoľkokrát. "Maratón v Košiciach, ktorý je druhý najstarší vo svete, zviditeľňuje mesto. Spoločnosť U. S. Steel Košice ho podporuje aj v tomto roku v súlade so svojimi princípmi spoločenskej zodpovednosti. Teším sa, že sa do jednotlivých súťaží v rámci MMM nateraz prihlásilo 150 hutníkov a ich rodinných príslušníkov. Je medzi nimi aj Bradley Cramer, generálny manažér pre sporovú agendu, ktorý sa vlani na štart maratónu v Košiciach postavil ako prvý z amerických manažérov. Minuloročnú premiéru si zopakuje aj 4. októbra 2009."

Nájdite si čas a príďte si výstavu pozrieť. Je umiestnená vo vestibule hlavnej administratívnej budove pri šikmej zasadačke. Hutníkom je k dispozícii do piatku, 18. septembra.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...