Vyhľadávanie:

Pribudne 750 nových pracovných miest

Pribudne 750 nových pracovných miest

V Kechneci položili základný kameň nového výrobného závodu

Vo štvrtok 7. júla v našom regióne vznikla ďalšia významná investícia. V priemyselnom parku Kechnec položili základný kameň pre nový výrobný závod Getrag Ford Transmission Slovakia s. r. o. Postavia tu moderný výrobný závod pre prevodovky s dvojitou spojkou a prevodovky pre motocykle.

V regióne s vysokou nezamestnanosťou tak pribudne približne 750 nových pracovných miest a tiež ďalšie, ktoré budú vytvorené v nadväznosti na novú prevádzku. Investícia bude stáť približne 300 miliónov EUR, pričom ročný obrat dosiahne 300 až 400 miliónov EUR, takmer celá podukcia bude určená na export. Základný kameň položili predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda, prezident GETRAG Corporate Group Tobias Hagenmeyer, generálny riaditeľ agentúry SARIO Roman Kuruc a starosta obce Kechnec Jozef Konkoly.

Položeniu základného kameňa predchádzala tlačová konferencia s ministrom hospodárstva Pavlom Ruskom, ktorý vybudovanie nového závodu označil za ďalšiu významnú investíciu, ktorá prichádza na Slovensko a najmä do regiónu s vysokou nezamestnanosťou. Svojou neúčasťou na položení základného kameňa však demonštroval svoje sklamanie nad neschválením investície spoločnosti Hankook na Slovensku deň predtým na rokovaní vlády. (Poznámka redakcie: Ako však ďalší vývoj ukazuje, rokovania s touto spoločnosťou budú pravdepodobne pokračovať ďalej.)

Medzi hosťami na položení základného kameňa GETRAG FORD TRANSMISSIONS bol prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr, viceprezident USSK pre výrobu Scott C. Pape, ďalší podnikatelia z košického regiónu, na slávnostnú udalosť prišli aj starostovia okolitých obcí a obcí z Maďarska.

Premiér Dzurinda ocenil iniciatívu starostu Kechneca Jozefa Konkolyho pri budovaní priemyselného parku a hľadaní nových investorov. "Prajem si, aby Slovensko malo viac takých starostov," konštatoval Dzurinda. Prezident GETRAG Corporate Group Tobias Hagenmeyer zase pochválil Slovákov, keď povedal: "Závidíme vám vašu adaptabilitu a rýchlosť s akými pristupujete k príležitostiam." Zároveň venoval 10 tisíc EUR na medicínske centrum v Kechneci.

Výroba prevodoviek s dvojitou spojkou v novom závode v Kechneci začne v polovici roka 2007 a prevodoviek pre motocykle ešte skôr - už koncom budúceho roka. Spoločnosť v týchto dňoch začala s náborom nových zamestnancov do svojho nového závodu v Kechneci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...