Vyhľadávanie:

Príďte do ZOO na Deň detí

Príďte do ZOO na Deň detí

Vstupenky už v predaji aj v CK Ferrotour

Chystáte sa prežiť prvú júnovú sobotu so svojimi ratolesťami na oslavách Medzinárodného dňa detí, ktoré usporadúva spoločnosť U. S. Steel Košice v košickej Zoologickej záhrade? Iste to bude pre všetkých mimoriadny zážitok, veď organizátori pripravili naozaj bohatý a zaujímavý program. Čo-to sme vám už o ňom prezradili, no pridáme aj ďalšie podrobnosti. Na deti čaká okrem rôznych tanečných predstavení a hudobných vystúpení i divadielko, vlasové štúdium, maľovanie na tvár, jazdenie na koňoch a poníkoch, ale aj množstvo ďalších atrakcií.

V ZOO, ktorá patrí k najväčším v strednej Európe, budú mať oslávenci aj ich rodičia čo obdivovať. V súčasnosti tu chovajú prevažne zvieratá euroázijskej fauny, chovateľsky najúspešnejším z jej 151 zástupcov sú nesporne huculské kone, ktoré sa využívajú aj v hypodrome. Medzi veľmi atraktívne a vzácne patria tiger usurijský, medveď hnedý, či pštros emu, obdivuhodné sú exotické druhy papagájov a zaujímavá rodinka opičiek - tamaríny pinčie. No a, samozrejme, medvedie pätorčatá, zapísané v Guinnessovej knihe rekordov, ktoré dnes obývajú výbeh blízky podmienkam voľnej prírody. Tešiť sa možno na mláďatá muflóna obyčajného, lamy či troch druhov kôz, na svet čochvíľa prídu koníky a poníky, mláďatko zebry a opičky tamaríny. Prehliadka celého areálu ZOO sa dá absolvovať za štyridsať minút, a to na safaribuse.

Veríme, že mnohých poteší autogramiáda košických hokejistov. Medzi deti zavítajú Peter Bartoš, Stanislav Gron, Gabriel Špilár a Juraj Faith, ktorí iste radi zodpovedajú aj na ich zvedavé otázky.

A akéže by to boli oslavy bez súťaží a možností vyhrať pekné ceny?! Získať ich nebude až také zložité. Stačí, aby chlapci a dievčatá trochu porozmýšľali a možno sa šťastie pri žrebovaní usmeje práve na nich. Čo ale treba urobiť? Odpovedať správne na šesť otázok vo vedomostnom teste, ktorý uverejňujeme aj v tomto vydaní Ocele východu, nezabudnúť napísať svoje meno, priezvisko, bydlisko, prípadne číslo telefónu, vystrihnúť ho a priniesť ho na oslavy. No a potom ho už len vhodiť do pripravenej škatule, ktorá bude riadne označená a umiestnená v stane pri amfiteátri v ZOO. Od 14.00, najneskôr do 15. hodiny. Prvých tristo detí, ktoré vhodia do osudia test vystrihnutý z Ocele východu, dostane milú pozornosť - kľúčenku s plyšovým zvieratkom. K vedomostnému testu sa chlapci a dievčatá dostanú aj v ZOO, kde ho budú organizátori rozdávať. Do žrebovania o pätnásť vecných cien, ktoré sa uskutoční o 15.35 hod., budú zaradené všetky. Okrem stánkov s občerstvením budú k dispozícii aj ďalšie. Nápoje, rôzne pochutiny, teplé i studené jedlá bude v nich ponúkať spoločnosť U. S. Steel Services, s.r.o. A nezabudnite, na oslavy Dňa detí sa bez zbytočných starostí dostanete aj pravidelnou autobusovou dopravou na linke č. 29 alebo špeciálnou kyvadlovou dopravou, ktorá bude v čase od 11.30 do 14.30 hod. premávať približne v sedemminútových intervaloch. Na Námestí osloboditeľov oproti VšZP zaparkujete svoje osobné auto zadarmo, odtiaľ sa do ZOO dostanete autobusom, ktorý bude stáť na troch zastávkach - Železničná stanica, Jumbo centrum a OD Mier. Zo zastávky ZOO Košice odíde prvý autobus o 15.30, posledný o 18.30 hod.

Pripomíname, že ak si dospelí vstupenku na podujatie kúpia v predpredaji, získajú ako darček reflexnú pásku, ktorá im umožní komfortnejší vstup do ZOO. Predajné miesta: CK Ferrotour vo Vstupnom areáli USSK alebo na Hlavnej 71 v Košiciach a MIC v OD Dargov, Hlavná 59 alebo OD Tesco na Hlavnej ulici. Vstupenku si môžete kúpiť aj prostredníctvom poukážok Relax Pass. Pre deti je vstup do ZOO zadarmo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...