Vyhľadávanie:

Príďte sa zabaviť so Zemplínčanmi

Príďte sa zabaviť so Zemplínčanmi

Už 12. ročník Zemplínskeho majálesu pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenka Trebuľu pripravuje Klub Zemplínčanov v Košiciach. Toto jedno z najmasovejších folklórnych podujatí podporila i spoločnosť U. S. Steel Košice a budete si ho môcť vychutnať už túto v sobotu, 19. mája.

Historickým centrom Košíc opäť zaznie hrdý pozdrav zo Zemplína vo forme piesní, tancov či prezentácii zvyklostí a obyčají tohto regiónu. Po prvýkrát sa v v metropole východného Slovenska predstaví aj folklórny súbor z Bosny a Hercegoviny.

"Sprievod Hlavnou ulicou začne ráno o 10. hodine na Námestí Maratónu mieru a bude smerovať dole k pódiu pri Dolnej bráne," informuje Ján Peržeľ, viceprezident klubu a náš kolega. "Zúčastní sa na ňom približne 450 folkloristov zo 16 súborov a skupín. Nebudú chýbať významné folklórne súbory ako Zemplín, Vranovčan, Chemlon a Vihorlat. Všetci budú nabití dobrou náladou, o ktorú sa radi podelia s každým Košičanom aj počas svojho vystúpenia na pódiu pri Dolnej bráne," dodáva Peržeľ.

Majáles tak ako každý rok vrcholí a zároveň končí bálom. Tanečnú zábavu si nenechajú ujsť ani významné osobnosti kultúrneho a spoločenského života. Vyhrávať a spievať vo všetkých priestoroch hotela Slovan budú ľudové a tanečné hudby a skupina Ščamba.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...