Vyhľadávanie:

Pripravení na príjem daňových priznaní

Pripravení na príjem daňových priznaní

Až sedem pracovísk na príjem daňových priznaní je pripravených v týchto dňoch na Magistráte mesta Košice (MMK). Počas januára majú občania povinnosť podať daňové priznanie za nehnuteľnosť, ktorú nadobudli vlani, a to či už kúpou, darom, rozhodnutím súdu alebo dedením. Do 31. januára 2008 treba podať aj žiadosť o zníženie, respektíve oslobodenie od dane. Koniec tohto mesiaca je tiež dátumom prvej splátky dane za psa.

Podľa informácií tlačovej hovorkyne MMK Jany Geročovej, akúkoľvek daň možno zaplatiť v hotovosti v pokladni MMK, bankovým prevodom alebo poštovou poukážkou. Stránkové dni sú v pondelok, utorok a vo štvrtok vždy od 8.00 do 15.30 hodiny, v stredu do 16.30 hodiny a v piatok do 14.30 hodiny. V uplynulom roku vybavilo 11 pracovísk kancelárie prvého kontaktu vyše 97 tisíc občanov. Najviac Košičanov, 25 tisíc, využilo možnosť priamych platieb v pokladni. V priestoroch kancelárie pribudol v novembri samoobslužný infokiosk s prístupom na internet, vo vestibule sa môžu na internet napojiť aj záujemcovia s vlastným notebookom. Na záver roka bola pred vstupom do MMK inštalovaná plošina zabezpečujúca bezbariérový prístup pre vozičkárov, kočíky a ťažko sa pohybujúcich občanov. V krátkom čase tu pribudne aj automat na cestovné lístky a dobíjanie všetkých druhov čipových kariet pre mestskú hromadnú dopravu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...