Vyhľadávanie:

Privítame pravidelných darcov i nováčikov

Privítame pravidelných darcov i nováčikov

Desiatky litrov krvi, ktoré darovali doterajší účastníci jednej z najstálejších dobrovoľníckych aktivít v rámci doterajšej histórie firemného podujatia Hutníci pre Košice, už pomohli mnohým chorým ľuďom. A v nejednom prípade nesporne zachránili ľudské životy. Veríme, že darcovia, mimochodom medzi našimi kolegami poznáme desiatky držiteľov bronzovej, striebornej, zlatej i diamantovej Plakety MUDr. Jána Janského, ale aj Medaily prof. Jána Kňazovického za stonásobné darovanie najvzácnejšej tekutiny na svete, si istotne nenechajú ujsť príležitosť a podporia aj v tomto roku Hutnícku kvapku krvi, ktorá sa v spolupráci s Nemocnicou Košice-Šaca a jej hematologicko-transfúziologickým oddelením uskutoční 15. mája 2020 už po štrnásty raz.

Posadiť sa na jedno z pripravených odberných lôžok transfúzky, ktorá sa nachádza na prízemí polikliniky vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice, ako sa stalo zvykom, bude možné hneď zrána, už od 6.00 hodiny. Netreba si však privstať. Dlhoročné skúsenosti napovedajú, že vďaka dobrej pripravenosti tamojšieho zdravotníckeho personálu, lekárov i sestier pod vedením primárky oddelenia Annamárie Bratkovej a vrchnej sestry Edity Petrášovej pôjde aj tentoraz všetko ako po masle a ak budú darcovia prichádzať priebežne (akcia je naplánovaná do 12.00 hodiny) nejaké dlhé vyčkávanie nehrozí. Pre prvodarcov snáď ešte zopár rád. Nepríďte na odber smädní, deň predtým pite dostatok vody, minimálne dva litre, aby ste neboli dehydratovaní. Ale ani hladní. Večer pred odberom a tesne pred ním jedzte ľahké sacharidové jedlá, ovocie a zeleninu, vyhnite sa  tučným jedlám – syrom, smotane,  masovým výrobkom či údeninám. Minimálne 8 hodín pred odberom nefajčite, 12 hodín nepite alkohol a snažte sa vyhýbať veľkej psychickej i fyzickej námahe.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...