Vyhľadávanie:

Zbierka užitočných vecí pomôže núdznym

Zbierka užitočných vecí pomôže núdznym

Chystáte veľké jarné „gruntovanie“? Určite sa aj u vás doma nájdu veci a vecičky, ktoré už chcieť nebudete, ale je vám ľúto vyhodiť ich do kontajnera či odniesť do zberného dvora, pretože poslúžiť ešte môžu. Nezbavujte sa ich nadobro. Určite sa ešte môžu niekomu zísť... Práve toto je cieľom tohtoročnej zbierky užitočných vecí pre charitné centrá a iné organizácie, ktorú organizátori dobrovoľníckych dní Hutníci pre Košice pripravujú na 15. a 16. mája 2020. Ak do nej prispejete, pomôžete štyrom subjektom, medzi ktorými sú charitné centrá aj iné organizácie.  Tak ako po minulé roky, aj tentoraz budú odbernými miestami OZ Jeseň života na Triede SNP 24 (vedľa obchodného centra Lunik II a Dom pokojnej staroby, na Južnej triede 2 v Košiciach. Dodajme ešte, že  prinesené veci, najmä čo sa oblečenia týka, musia byť čisté a vyprané.

V neziskovej organizácii Oáza – nádej na lepší život v Bernátovciach, kde nachádzajú útočisko ľudia bez domova, by podľa slov jej riaditeľa Petra Gombitu privítali najmä  trvácne potraviny, hygienické potreby – mydlá, šampóny, ale aj uteráky, posteľné obliečky, plachty, pohodlné topánky pre mužov aj pre ženy, športové oblečenie, pracovné odevy, rovnako kuchynské potreby – taniere, hrnce, utierky. A ak vám doma zvýšil pri prestavbe domu či bytu nejaký stavebný materiál, radi si ho v Bernátovciach, po predchádzajúcom dohovore, prevezmú.

Klientom neziskovej organizácie ETP Slovensko by pomohlo  oblečenie pre najmenšie deti i deti v školskom veku, oblečenie pre dospelých vo výstredných farbách a vzoroch a tiež bytový textil, ktoré vedia využiť  pri tvorivých aktivitách, rôzne športové potreby, statívy a fotoaparáty, slúchadlá a nabíjačky k mobilným telefónom, písacie potreby, stolové lampy, kuchynské potreby a tiež šijací stroj.

„V našich zariadeniach sa nám zídu predovšetkým posteľné obliečky, deky, plachty, akékoľvek topánky, pre deti plienky, zavinovačky, kočiare, kuchynský riad a, samozrejme, stále vieme zužitkovať trvanlivé potraviny,“ informovala Silvia Hrabčáková z Arcidiecéznej charity.

Športové oblečenie a športová obuv zasa pomôže chlapcom a tínedžerom v Reedukačnom centre na Bankove rozvíjať voľnočasové aktivity.                

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...