Vyhľadávanie:

Prvé víťazstvo oceliarov v play-off

Prvé víťazstvo oceliarov v play-off

Hovorí sa, že vyraďovacia časť hokejovej ligy je úplne nová súťaž a nedá sa spoliehať na výsledky zo základnej časti. Hokejisti HC Košice nemali najlepšiu formu pred vstupom do play-off keď prehrali posledných šesť zápasov. Výsledkovo nevyšli ani prvé zápasy v boji o semifinále v Banskej Bystrici, kde hlavne v prvom zápase mali víťazstvo na dosah, ale v posledných sekundách hry oň prišli. Fanúšikovia Košíc videli zlepšený a bojovný výkon, tím doplnili aj niektorí hráči z maródky.

V deň prvého zápasu pred domácim publikom vedenie HC Košice vydalo emotívne stanovisko k rozhodnutiu disciplinárnej komisie SZĽH, ktorá udelila päťzápasový trest pre obrancu Martina Dudáša za zákrok na Tomáša Surového. „My sme nemali pocit potreby verejne pranierovať zákroky na našich hráčov. My nie sme a nebudeme organizácia, ktorá bude mediálne zbierať falošné body, avšak máme povinnosť bojovať za našich fanúšikov, partnerov, hráčov či zamestnancov. Určite budeme zvažovať, ako naložíme s takýmto rozhodnutím, alternatív je mnoho. Nateraz, pre zachovanie akej - takej férovosti našej súťaže, žiadame DK o mimoriadne zasadnutie a anulovanie rozhodnutia, a teda povolenie štartu Martina Dudáša v najbližšom zápase.“

Reakcia klubu bola vyvolaná nepotrestaním podobných zákrokov na Martina Dudáša a Michela Miklíka. Emócie boli vybičované aj kontroverzným rozhodnutím šéfa ligy Richarda Lintnera, ktorý napriek platným pravidlám súťaže presadil štart v play-off pre hokejistov Dukly Trenčín Borisa Sádeckého, Patrika Bačika a Mareka Hecla, ako aj Banskobystričanov Pavla Skalického a Patrika Lampera. Spomínaní hokejisti nastúpili po 15. februári za iné kluby, takže podľa smerníc nemohli prestúpiť do klubov Tipsport ligy.

Na prvý domáci zápas nastúpili Košičania s veľkým odhodlaním a bojovnosťou. Nechýbalo množstvo osobných súbojov a šarvátok. Do šancí sa dostávali obidva tímy, ale stroskotali na výborných brankároch. V závere prvej tretiny zostali nevyužité šance Hovorku a Suju. Skóre otvoril v 27. minúte Pacan, ktorý sa dravo prebil až pred brankára hostí Lukáša a rozjasal domáce publikum. V závere druhého dejstva hrali hostia až tri presilovky po sebe, pol minúty pred sirénou vyrovnal Bartánus. Záverečná tretina bola viac v réžii baranov, v 50. minúte zásluhou Asselina viedli hostia 1:2. Šťastie sa priklonilo na hokejky domácich, keď v 58. minúte Miklík tečoval strelu Šedivého a vyrovnal na 2:2. V predlžení rozhodol o prvom víťazstve v play-off Spilar.

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 3:2 pp (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Góly a asistencie: 27. Pacan (Nagy), 58. Miklík (Šedivý, Čížek), 62. Spilar (Kessel, Pulli) - 40. Bartánus (Hrnka, Hohmann), 50. Asselin (Skalický, Faille).

Vylúčení: 5:4 na dve min., navyše: Pulli (KOS - 10 min. za pästný súboj), Asselin (BBY - 10 min. za pästný súboj), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Stano - Smrek, Stanzel, 5087 divákov.

HC Košice: Habal (Lundström) – Čížek, Šedivý, Kessel, Koch, Pulli, Michalčin, Pavúk, Vrábeľ – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Šoltés – Kafka, Klíma, Hovorka (A) – Hričina, Petráš, Koyš.

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka (A), Kubka, Mihalík, Pretner, Gélinas, Delisle, Brejčák, Gabor – Hrnka, Bortňák, Lamoer – Bartánus (C), Bubela, Hohmann – Asselin, Faille (A), Skalický – Kabáč, Češík, Brittain.

Roman Šimíček, tréner Košíc: „Zápas nám vyšiel, podarilo sa nám dostať do vedenia a ja ďakujem chlapcom, že to nevzdali. Šťastie sa dnes priklonilo na našu stranu. Pomohli nám aj fantastickí diváci. Stále však v sérii prehrávame 1:2, a tak sa nemôžeme z dnešnej výhry zblázniť.“

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „V prvej tretine sme prehrávali množstvo osobných súbojov, to sa nemôže stávať. Potom sme síce viedli 2:1, ale ani to nestačilo. Súper bol v predĺžení lepší a rozhodol. Máme na čom stavať, ale musíme hrať zodpovedne po celý čas.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...