Vyhľadávanie:

Racing Fest sa pravdepodobne stane tradíciou

Racing Fest sa pravdepodobne stane tradíciou

Manažér Steel Arény Igor Havrila sa pred takmer sedemtisíc divákmi pri príležitosti osláv 1. výročia znovuotvorenia nového Zimného štadióna L. Trojáka netajil tým, že z podujatia Racing Fest, ktoré sa uskutočnilo v sobotu, 28. apríla, by organizátori radi urobili tradíciu. Na prvom ročníku vystúpili síce iba popredné slovenské hudobné skupiny, ale v budúcnosti by priestor dostali aj začínajúce kapely.

Desmod, No Name a IMT Smile sa postarali o skvelý hudobný zážitok. Hľadisko tvorila zväčša mládež, ale dobrú zábavu si nedali ujsť ani staršie vekové kategórie. Líder skupiny Desmod Kuly je šoumen, ktorý to na javisku dokáže naozaj perfektne rozprúdiť. Nuž, niet divu, že ho mladí majú radi a v tohtoročnej súťaži Zlatý slávik dostal najviac hlasov a zvíťazil.

Divákov rozvášnil svojimi najväčšími hitmi, pri ich interpretácii aktívne spolupracoval aj s hľadiskom. Spomedzi neďaleko stojacich dievčat si vybral tínejdžerku Zuzanu Benkovú z Gymnázia na Alejovej, ktorá veľmi dobre zastúpila pre iné povinnosti neprítomnú Zuzanu Smatanovú a s Kulym zvládla aj tie najvyššie akordy. "Spievať s Kulym pred tisícami divákov je pre mňa zážitok na celý život. Aj som váhala najprv vystúpiť na javisko, ale okolostojaci priatelia ma takpovediac donútili využiť túto šancu. Na javisku tréma zo mňa dokonale opadla aj vďaka Kulymu, ktorý mi svojím prístupom dodal odvahy," povedala pre Oceľ východu Z. Benková. Počas koncertu Kuly na javisko pozval aj deväťročného Jakubka Ringoša, ktorý nedávno prežil expolóziu plynu v rodičovskom rodinnom dome v Krompachoch a zo zranení sa liečil v šačianskej nemocnici. "Jakubko je môj veľký priateľ," povedal Kuly. Jakub pôsobil napriek prežitej tragédii veľmi optimisticky a rozdával úsmevy na každú stranu. "Mám sa momentálne po zdravotnej stránke celkom dobre," potvrdil pre Oceľ východu po vystúpení so skupinou Desmod malý Jakub.

Skupina Desmod, ako aj No Name a IMT Smile si niekoľkokrát vyslúžili "standing ovation". Vskutku zaslúžene. "Steel Aréna je naozaj super," pochválil košickú multifunkčnú halu Oceli východu Kuly. "Diváci boli fantastickí," dodal, čo zopakoval aj do mikrofónu na javisku všetkým divákom, kde sa musel pre neutíchajúci potlesk opätovne vrátiť a ešte nejakú tú pesničku pridať.

Steel Aréna počas Racing Festu vyšla v ústrety aj hokejovým fanúšikom, ktorí boli zvedaví na vývoj stretnutia slovenských hokejistov v zápase s Nórskom na majstrovstvách sveta. Tí, ktorí chceli vidieť aj koncert, aj hokej, o nič neprišli. Na viacerých monitoroch umiestnených na chodbách v Steel Aréne mohli sledovať priamy zápas z Moskvy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...