Vyhľadávanie:

Radiátory U. S. Steel Košice na veľtrhu Romtherm

Radiátory U. S. Steel Košice na veľtrhu Romtherm

Rumunská Bukurešť bola v dňoch 22. - 25. marca 2006 miestom konania 12. ročníka veľtrhu zameraného na vykurovanie ROMTHERM. Na podujatí sa zúčastnilo štrnásť krajín, zastúpenie malo i Slovensko prostredníctvom radiátorov z produkcie U. S. Steel Košice.

"Výstava," informoval obchodný riaditeľ pre predaj radiátorov U. S. Steel Košice Ján Seman, "potvrdila veľký záujem výrobcov radiátorov o tento trh. A to aj napriek jednej z najnižších predajných cien v Európe. Najväčšiu účasť mali tureckí výrobcovia, ktorých export podporuje štát, čo znamená, že cenám tureckých radiátorov nemožno konkurovať a sú hlavnou príčinou súčasnej cenovej úrovne. Na druhej strane k najväčším importérom patria Vogel Noot a Rettig Purmo, ktorí si však prežitie na trhu musia ziskom z bohatších trhov subvencovať sami. V každom prípade, dvadsať miliónov potenciálnych zákazníkov predstavuje výzvu hlavne pre budúcnosť."

Manažér marketingu U. S. Steel Košice Peter Marušiak odhaduje spotrebu radiátorov v Rumunsku na približne milión kusov ročne. "Naša spoločnosť patrí k desiatim najväčším importérom na tomto teritóriu. Expozíciu navštívili potenciálni zákazníci predovšetkým z oblasti distribúcie stavebných výrobkov a montáže vykurovacej techniky. V súvislosti s blížiacim sa vstupom Rumunska do EÚ sa očakáva rast produkcie v stavebníctve s čím súvisí aj rast spotreby radiátorov, na druhej strane však aj zvýšenie aktivít konkurencie."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...