Vyhľadávanie:

Radosť Drotára po desiatich rokoch

Radosť Drotára po desiatich rokoch

Bodkou za tohtoročnou sezónou v automobilových súťažiach bol 33. ročník Rally Tempus BECEP Košice

Cez víkend vyvrcholil v Košiciach tohtoročný seriál automobilových súťaží majstrovstiev Slovenska posledným podujatím. Konal sa v rámci 33. ročníka Rally Tempus BECEP Košice, ktorý podobne ako vlani, aj v tomto roku z pozície hlavného reklamného partnera podporila spoločnosť U. S. Steel Košice.

Na 373 km trati si z 57 posádok najlepšie počínal Prešovčan Igor Drotár, ktorý so spolujazdcom Vladimírom Bánocim na vozidle Škoda Octavia WRC obsadili celkové prvenstvo a po vlaňajšom treťom mieste získali v metropole východu cennú trofej. Pred poslednou rýchlostnou skúškou - prológom na mestskom okruhu rýchlostnej komunikácie v blízkosti centra súťaže spoločnosti Tempus Bavaria na konci Rastislavovej ulice, mala táto posádka pred druhou posádkou v poradí Jozef Béreš junior - Petr Starý viac než dvadsaťsekundový náskok. Drotár s Bánocim zajazdili výborne a víťazstvo v rally si už nenechali ujsť.

"Ešte pred súťažou v Košiciach sme si s Vladom Bánocim povedali, že na záver tohtoročnej sezóny by sa už konečne patrilo vyhrať. Veď z víťazstva sme sa netešili desať rokov. V roku 1997 sme sa stali víťazmi v Rožňave a zároveň sme vtedy získali aj titul absolútneho majstra Slovenska. Nahlas sme o tom na verejnosti nehovorili, že chceme vyhrať, ale víťazstvom v Košiciach sme sa chceli dostať do histórie košickej rally súťaže. Ráno som mal problém sa zobudiť, zaspával som totiž neskoro. Myšlienky mi v hlave behali niekde na trati. Na Ružíne sme na rýchlostnej skúške dostali defekt a stratili vyše 19 sekúnd. Rozbehli sme sa až v Rankovciach a v Zamutove. Súťažiť však s mladým Bérešom, ktorý nám neustále dýchal na chrbát, bolo veľmi ťažké. Má najazdené za dva týždne viac kilometrov, než ja za celú sezónu," povedal po skončení pretekov víťazný Drotár.

V tomto roku skončila spomínaná posádka v rámci slovenského šampionátu na druhej priečke, keďže víťazstvo si ešte pred 33. ročníkom vybojoval český jazdec Václav Pech na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX. Prečo tento pretekár neštartoval v Košiciach, informoval na tlačovej konferencii riaditeľ súťaže Peter Szczeczina: "Český šampión Václav Pech získal v tomto roku už svoj tretí titul majstra Slovenska, a to vďaka štyrom víťazstvám v predchádzajúcich rally súťažiach a tretej priečke na nedávnej AquaCity Carbom Neutral Rally v Poprade. Preto prenechal boj o druhé miesto v absolútnom poradí a o post slovenského vicemajstra ostatným posádkam." Na 2. mieste Tempus BECEP Rally Košice skončila slovensko - česká posádka Jozef Béreš junior - Petr Starý na vozidle Renault Clio S1600, ktorá bola po siedmej rýchlostnej skúške ešte na čele priebežného poradia, ale iba s 12,5 sekundovým náskokom pred neskoršou víťaznou posádkou.

Tretiu priečku si vybojoval priaznivcom automobilového športu v Košiciach dobre známy Tibor Cserhalmi na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX. Ten sa spolu so spolujazdcom Martinom Krajňákom opäť po ročnej prestávke predstavil na košickej trati, na ktorej Cserhalmi trikrát triumfoval v rokoch 2002, 2003 a 2004. Vlaňajší víťaz Rally Košice Poliak Grzegorz Grzyb skončil so spolujazdcom Robertom Hundlom na vozidle Suzuki Swift S1600 v tomto roku až na 7. mieste.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...