Vyhľadávanie:

Rakytovské plieska

Rakytovské plieska

Tip na víkend

Na jeseň sú túry do vyšších polôh Tatier vždy lotériou. Nikdy nevieme, kde sa môžeme stretnúť s prvým snehom a ľadom na chodníkoch. Práve v tomto čase začínajúcej jesene sa nám ponúka prechádzka okolo Rakytovských pliesok. Okolo týchto dvoch najnižšie položených pliesok v Tatrách bol vybudovaný príjemný náučný chodník vhodný najmä na výlety s deťmi.

Na rázcestí Biely Váh pri Ceste slobody zo Štrbského plesa do Podbanského nás privíta malé parkovisko, tabuľa náučného chodníka a okrúhly altánok pri jazierku, ktorého strecha je porastená trávou. Na druhej strane cesty vedie do lesa modrá značka a žltý náučný chodník. Pohodlný chodníček vedie v okruhu dlhom asi 4,5 km. Vydáme sa proti smeru hodinových ručičiek. Najprv prechádzame po mostíkoch ponad Zlomiskový a Furkotský potok, ktorých sútokom pri ceste vzniká Biely Váh. Miernym stúpaním najprv lesom popod Rakytovec sa dostaneme na lúky a stúpame k plesám. Pred nami čnejú vrcholy Kriváňa a Sedielkovej kopy. Pri väčšom Dolnom Rakytovskom pliesku je umiestnená aj výstupová kniha. Po prechode po viacerých mostíkoch cez pramenné potoky Bieleho Váhu sa dostaneme opäť k modrej značke. Ak máme ešte dostatok síl, môžeme vyjsť k červenej magistrále a po nej sa o pár minút dostať k Jamskému plesu. K autu sa vrátime opäť po modrej značke pohodlným klesaním.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...