Vyhľadávanie:

Raňajky s Figeľom

Raňajky s Figeľom

Ján Figeľ
Ján Figeľ

Americká obchodná komora na Slovensku zorganizovala minulý týždeň v piatok v hoteli Centrum ďalšie zo stretnutí s podnikateľmi východoslovenského regiónu pod názvom Raňajky s Figeľom. Zúčastnili sa ho aj viceprezidenti U. S. Steel Košice Martin Pitorák, Peter S. Richardson, Joseph R. Sherrbaum, James F. Connor, riaditeľ EDC Juraj Augustín a ďalší hostia.

Podujatie otvoril a viedol predseda Rady riaditeľov Americkej obchodnej komory na Slovensku Róbert Šimončič, ktorý v rámci zasadania rady nedávno navštívil U. S. Steel Košice. Hosť podujatia - európsky komisár Ján Figeľ skonštatoval, že začlenenie Slovenska do Európskej únie nie je formálne. Slovensko expanduje a rozvíja sa, čo potvrdili aj cudzinci, ktorí navštívili Slovensko a mali tu možnosť aj žiť.

Slovensko je značne prispôsobivé, dosiahnuté výsledky sú viditeľné. V rámci ďalšieho rozvoja treba získavať nové teoretické i praktické skúseností, pokračovať v adaptácii podmienkam EÚ, rozvíjať technológiu. Podľa expertov veľmi dobré šance má aj samotná Európska únia, jej členmi sú krajiny, ktoré medzi sebou vzájomne súťažia. Európa sa tak stáva podľa stratégov veľmi zaujímavým miestom pre investície. Ján Figeľ sa vyjadril aj k otázkam potreby a rozvíjania dialógu s transatlantickými partnermi.

Na otázku Ocele východu, ako môže taká americká firma, akou je U. S. Steel Košice, prispieť k rozvoju Európskej únie, Ján Figeľ povedal: "Tým, že sa zúčastňuje na spolupráci. U. S. Steel je nielen americká, ale už aj v úvodzovkách európska firma tým, že je priamo prítomná, produkuje a obchoduje na európskom trhu, ďalej expanduje a som presvedčený, že je to obojstranný záujem. Tým sa predchádza často aj nedorozumeniam, ktoré oslabujú euroatlantický priestor. Zároveň je v záujme Európy, aby stabilné, vitálne hospodárske prostredie bolo otvorené a prinášalo zamestnanosť, sociálnu súdržnosť, nové technológie, ale aj hospodársku silu Európskej únie. U. S. Steel na Slovensku a v regióne strednej Európy - to je nielen o oceli, ale aj o vzťahoch, kultúre podnikania, o podnikovej etike, o atraktívnosti prostredia pre ďalších investorov, pre ďalších partnerov. Som presvedčený, že ovocie prítomnosti U. S. Steel v Košiciach na východe Slovenska bude stále viditeľnejšie."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...