Vyhľadávanie:

Roboty je dosť. V exteriéri aj interiéri

Roboty je dosť. V exteriéri aj interiéri

Autistickému centru Rubikon v Myslave pomôžeme tretí raz

"Sme veľmi radi, že budeme opäť súčasťou dobrovoľníckych dní spoločnosti U. S. Steel Košice. A to už po tretíkrát," tešila sa aj za svojich kolegov riaditeľka Autistického centra Rubikon Anna Uchnárová. Nielen preto, že po minulé roky tu košickí hutníci urobili poriadny kus roboty. Cennými sú aj vznik nového partnerstva, utuženie vzťahov, nadviazanie nových priateľstiev počas brigád. Šikovné ruky dobrovoľníkov z huty, medzi ktorými nechýbali ani športovci či štipendisti spoločnosti U. S. Steel Košice, sa pri úprave a skrášľovaní priestorov bývalej základnej školy v Myslave, kde dnes Autistické centrum Rubikon sídli, naozaj zišli. Predvlani sa desiatky ľudí pustili do čistiacich prác na školskom dvore, ktorý zbavili krovín a suchej trávy, maľovali okná, likvidovali staré a nepotrebné železné konštrukcie, pustili sa do inštalácie bezpečnostných mreží na oknách. V minulom roku opatrili novým náterom niekoľko desiatok metrov oplotenia, ktoré oddeľuje areál centra od hlavnej cestnej komunikácie, nainštalovali striešku nad chodníkom spájajúcim jedáleň s hlavnou budovou, natierali ďalšie okná, pracovali na oplotení nového detského ihriska.

V sobotu 19. mája 2012 dajú rozľahlému areálu Autistického centra Rubikon novú podobu. "Veríme, že nám počasie vyjde a naše odhodlanie neprekazí dážď. Po minulé roky sme sa mu vyhli, aj keď vlani sme sa pred ním museli popoludní na chvíľu ukryť. Pracovať by sme mali v exteriéri aj v interiéri. Veľmi chceme dokončiť detské ihrisko, aby už začalo našim škôlkarom a školákom konečne slúžiť. Sadiť budeme aj kríky, upravovať kvetinové záhony za a pred budovou, ak zvýši čas opravíme chodník pred jedálňou. Do poriadku plánujeme dať tiež poškodené oplotenie a bránu, o znefunkčnenie ktorej sa pred časom "postaral" jeden neznámy nezodpovedný vodič. Ženské ruky si určite poradia s novým náterom ďalších okien, ktorých má hlavná budova neúrekom, a tiež oplotenia z vlnitého plechu," načrtla približný rozsah prác počas dobrovoľníckeho dňa Anna Uchnárová. Ak by predsa len počasie neprialo, osadenstvo Rubikonu má v talóne aj mokrý variant brigády. Roboty bude dosť aj v útrobách hlavnej budovy. Vymaľovať treba niekoľko miestností, nový náter sa zíde aj zopár pracovným stolom, poumývať bude treba cvičebné pomôcky i okná a zlikvidovať nepotrebný nábytok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...