Vyhľadávanie:

Roky ubehli veľmi rýchlo

Roky ubehli veľmi rýchlo

V piatok štvrtý záverečný večer jubilantov

V piatok 28. októbra sa štvrtým záverečným večerom skončili slávnostné stretnutia jubilantov - zamestnancov U. S. Steel Košice, ktorí tohto roku oslávili 30, 35 a 40 rokov práce v košických železiarňach. Medzi jubilantov prišli prezident USSK David Lohr s manželkou, viceprezidenti Miroslav Kiraľvarga, Martin Pitorák, James F. Connor, John B. Peters, Scott C. Pape s manželkami, generálni manažéri Marián Tóth a Michael L. Terry s manželkami, riaditeľ pre materiálové riadenie USSK Juraj Mondík a riaditeľ spoločnosti U. S. Steel Košice - Labortest, s.r.o. Ladislav Rožek s manželkami. Pozvanie prijali aj predseda Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa s manželkou a predseda výboru základnej organizácie OZ Metalurg štábne útvary František Ujlaki s manželkou .

Ako symbolické poďakovanie si jubilanti prevzali ďakovný list prezidenta Davida H. Lohra a striebornú medailu USS, ktoré budú pre nich peknou spomienkou na odpracované roky v košických železiarňach. Tí zamestnanci, ktorí odpracovali v spoločnosti 40 rokov a zamestnankyne, ktoré odpracovali 35 rokov, okrem toho dostali od prezidenta spoločnosti aj značkové hodinky. Nechýbali ani ďakovné slová prezidenta spoločnosti, ktorý ocenil dlhoročnú prácu jubilantov v prospech firmy.

Medzi jubilantmi bol aj Ladislav Takáč, ktorý v košických železiarňach odpracoval už 40 rokov. V súčasnosti pracuje v odbore Logistiky. "Naším cieľom je zabezpečiť maximálnu spokojnosť nášho zákazníka a logistické ošetrenie zákazky v jej kolobehu. Znamená to teda, že dokážeme splniť požiadavky zákazníka z hľadiska termínu dodávky, požadovaného množstva, hmotnosti a podobne. Zároveň tiež zabezpečiť využitie kapacity - chodu každého zariadenia pri dodržaní predpísanej technológie, teda maximálne efektívne využiť každý agregát." Tieto slová potvrdil aj jeho kolega Milan Woloszyn, ktorý s ním takmer naraz pred mnohými rokmi nastúpil do košických oceliarní. Aj v piatok večer spolu spomínali na svoje začiatky, keď ešte neboli počítače a všetko sa robilo ručne.

Viacerými profesiami v železiarňach prešiel aj Ján Farbula, ktorý po 40 rokoch práce v minulých dňoch odišiel do dôchodku. Začínal ako robotník v Studenej valcovni, neskôr bol majstrom, potom vrchným majstrom, potom šéfom zamestnaneckého oddelenia. Na tomto pracovisku zažil aj nejednu humornú situáciu. Keď sa robili konkurzy pri príjímaní nových zamestnancov, opýtali sa jednej uchádzačky, či môže robiť na kolotoč. Bola síce trochu prekvapená, že v železiarňach je aj kolotoč, ale bola ochotná vziať funkciu "kolotočárky." Ďalšia uchádzačka s vysokoškolským vzdelaním zase na otázku, čo je výsledným produktom vysokej pece, odpovedala, že železná ruda. Dnes sa Ján Farbula venuje poľovníctvu, chalupárčeniu, zaobstaral si aj nové záhradkárske náčinie, no tých pár dní, čo je na dôchodku, sa mu zdajú ako keby bol na dovolenke.

Tridsaťpäť rokov vo firme odpracovala Zdenka Šulová. Dnes síce pracuje na úseku Generálneho manažéra pre kvalitu, ale do železiarní nastúpila ako elektrikárka na TŠP do čisto mužského kolektívu. "Vidieť ženu vo funkcii elektrikárky teda ani v tom čase nebolo naozaj vidieť každý deň." Aj dnes pracuje v takmer výlučne mužskom kolektíve a ako sama hovorí, robí sa jej s mužmi veľmi dobre. "Som vo veľmi dobrom kolektíve, kde je veľa mladých, ochotných chlapcov," pochválila svojich kolegov. Jej hobby sú vnúčatá, a má čo robiť, veď ich má už tri.

Večer spestril svojím vystúpením Drišľak a skupina Magic Line.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...