Vyhľadávanie:

Rozhodli skúsenosti a dobrá partia

Rozhodli skúsenosti a dobrá partia

Hovoríme s manažérom víťazného tímu futbalistov DZ Doprava Miroslavom Hriňákom 

V nedávno skončenom 55. ročníku futbalového šampionátu U. S. Steel Košice si majstrovský titul pre rok 2016 vybojovali futbalisti z Dopravy. Po ich úspešnom účinkovaní v turnaji sme hovorili s manažérom tímu Miroslavom Hriňákom.

• Kedy sa naposledy hráči vášho mužstva tešili zo zisku niektorej z medailí?

Blízko k majstrovskému titulu sme mali aj v minulosti, a to až dvakrát. V roku 2006 sme sa stretli vo finále s Energetikou. Po nerozhodnom výsledku 1:1 naše mužstvo prehralo na penalty 2:4. O rok neskôr sme bojovali o 3. miesto s tímom Zušľachťovní. Aj tento zápas sa skončil nerozhodne 0:0, ale na pokutové kopy sme zvíťazili 6:5 a získali bronzové medaily. No a do tretice v roku 2008 sme hrali opäť vo finále s Obalovou vetvou. Na ihrisku v Šaci sme prehrali 1:2 a získali striebro. Futbalovými majstrami firmy sme sa teda stali až teraz.

• S akými predsavzatiami vstupoval váš tím do tohtoročného šampionátu?

S cieľom obsadiť jedno z prvých troch miest. A keďže sa nám darilo v skupine, kde sme neinkasovali ani jeden gól, naše ciele boli od zápasu k zápasu vždy vyššie. Sebavedomie hráčov stúpalo, až vyústilo v majstrovský titul.

• Ako sa dopravári pripravovali na tohtoročný turnaj?

Mužstvo sa začalo formovať ešte vlani. Lenže vtedy sa po nevydarenom začiatku, keď hráči v niektorých zápasoch premárnili gólové šance, do záverečných bojov mužstvo neprebojovalo. Ale kostra mužstva zostala z vlaňajška. Oslovili sme nášho bývalého zamestnanca Stanislava Bednára, ktorý má bohaté skúsenosti z futbalu ešte z čias majstrovského celku 1. FC Košice, aby sa ujal kormidla tímu. Káder sme doplnili  o niektorých skúsenejších  hráčov z minulosti. Vrátili sa do mužstva a stabilizovali základnú zostavu. Vítanou posilou bol aj nový hráč Lukáš Lindvai, ktorý sa napokon stal najlepším strelcom turnaja. V rámci prípravy sme pred turnajom odohrali jeden priateľský zápas v Malej Ide, ktorý nám pomohol k optimalizácii zostavy a obsadeniu jednotlivých postov.

• Ktorý zo súperov bol pre váš tím najťažší?

„V skupine nás najviac potrápili futbalisti z Energetiky a potom vo finále vysokopeciari. S nimi sme po prvom polčase viedli dvojgólovým rozdielom, Lenže po zmene strán, akoby sa hráči začali báť o výsledok. V rozpätí troch minút sme dva razy inkasovali a z finálového zápasu sa stala dráma. Ešte aj rozhodujúca streľba zo značky pokutového kopu sa pre nás nevyvíjala priaznivo, keď po prvej sérii náš súper viedol. Našťastie sa táto lotéria priklonila na našu stranu a my sme boli tí šťastnejší.“

• Dá sa povedať, že ste zúročili všetky podmienky, ktoré vaše mužstvo vytvorené malo?

Áno. A preto sa chcem poďakovať všetkým kolegom, ktorí nominovaným hráčom naplánovali pracovné zmeny tak, aby mohli bez problémov na stretnutia nastúpiť. Poďakovanie za podporu patrí tiež vedeniu nášho DZ Doprava, odborovej organizácii i generálnemu manažérovi  Petrovi Gazsimu, ktorý bol na všetkých našich stretnutiach prítomný.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...