Vyhľadávanie:

Séria sa začína odznova

Séria sa začína odznova

V semifinále play off hokejovej extraligy medzi HC Košice a Zvolenom dnes v Steel Aréne piaty zápas

Po základnej i nadstavbovej časti mali hokejisti HC Košice najproduktívnejší útok i najlepšiu obranu. V päťdesiatich šiestich zápasoch nastrieľali 232 gólov a inkasovali len 131 gólov. Lenže v stretnutiach play off sa všetko vlastne začína odznova. Košičania, ktorí s prehľadom vyhrali v tabuľke po nadstavbe, začali semifinálovú sériu proti Zvolenu dosť rozpačito. Najmä v prvých troch stretnutiach to bola z ich strany veľká bieda.

Svojho semifinálového súpera síce doma najprv zdolali až v predĺžení po tesnom výsledku 2:1, ale potom im akoby zvlhol pušný prach. Taktovku hry v Steel Aréne prenechali v druhom meraní síl hosťom a tí si z Košíc odniesli jedno víťazstvo. Fanúšikovia košického tímu sa nestačili čudovať, čo sa to s mužstvom HC robí. V troch stretnutiach dokázali zverenci trénerov Antona Tomka a Pavla Hulvu zaťažiť konto súpera len štyrmi gólmi. Proti húževnatému súperovi nepremenili v troch zápasoch tejto semifinálovej série ani jednu presilovku. V závere dvoch prehratých stretnutí so Zvolenom pôsobil favorit, víťaz základnej časti bezradne a v druhom i treťom súboji dostal na rozlúčku vždy gól do prázdnej bránky.

Do štvrtého zápasu nastúpili Košičania v pondelok tohto týždňa s úmyslom zmazať predchádzajúce nepresvedčivé výkony. Ďalšia prehra na ľade vo Zvolene by totiž prihrala na hokejky súpera dva mečbaly a už aj tak narušená psychika Košičanov by sa len stupňovala. Nestalo sa. Prišiel zvrat. Vo štvrtom vzájomnom semifinálovom zápase play off chytili Košičania opraty pevne do svojich rúk a svojmu súperovi strelili päť gólov, pričom neinkasovali ani jeden. Po prvý raz v tejto sérii dostal v našej bránke príležitosť brankár Lipovský, ktorý mužstvo podržal. Vyznamenal sa najmä pri úvodnom trestnom strieľaní zvolenského hráča Tureka a následne v pohode vychytal v zápase nulu. V prvých troch stretnutiach nášmu tímu vôbec nevychádzali presilovky, dokonca ani v hre piatich proti trom.

Zmenilo sa to až vo štvrtom zápase, kedy dve presilovky využili na strelenie gólov. Na zápasy je stav vyrovnaný 2:2 a po dnešnom zápase sa obaja súperi stretnú minimálne ešte raz. Kto zvíťazí, bude mať v piatok, 27. marca, na ľade vo Zvolene prvý postupový mečbal. Naposledy bol Zvolen semifinálovým súperom hokejistov HC Košice v roku 2005. Vtedy sa séria play off začínala vo Zvolene, kde naši prehrali 2:6 a 0:3. V treťom zápase v Košiciach Zvolenčania vyhrali 3:2 a na zápasy viedli 3:0. Prvý mečbal však Košičania odvrátili, keď vo štvrtom stretnutí zvíťazili 4:2. Lenže v piatom súboji vyhrali hokejisti Zvolena doma 4:2 a postúpili do finále. Boli by sme radi, keby sa tohtoročná semifinálová séria skončila priaznivo v prospech hokejistov HC Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...