Vyhľadávanie:

Sériu stretnutí otvorili valcovači zo Studenej valcovne

Sériu stretnutí otvorili valcovači zo Studenej valcovne

Prezident Christopher Navetta pokračuje v stretnutiach s vybranými zamestnancami

Stretnutie

Prezident spoločnosti Christopher Navetta pokračuje aj v tomto roku v tradícii pracovných obedov s vybranými zamestnancami U. S. Steel Košice. Prvé stretnutie sa uskutočnilo minulý týždeň v stredu 6. apríla 2005 s desiatimi valcovačmi z divízneho závodu Studená valcovňa. Na pracovnom obede boli prítomní tiež viceprezident pre výrobu Scott C. Pape, viceprezident pre personalistiku a organizáciu Martin Pitorák, generálny manažér pre valcovne Ladislav Halaj a riaditeľ výroby pre výrobky s pridanou hodnotou Lawrence P. Welsh.

Prítomným hosťom dobre padli hneď úvodné slová prezidenta U. S. Steel Košice, ktorými sa poďakoval za vynikajúce výsledky spoločnosti v prvom štvrťroku. Tvrdá tímová práca prináša ovocie, povedal. Stretnutia so zamestnancami, zdôraznil, sú pre neho jednou z príležitostí vymeniť si skúsenosti a spoznať sa navzájom.

Ďalšiu časť svojho príhovoru venoval hodnoteniu šiestich podnikateľských princípov. Prvé miesto patrilo otázkam bezpečnosti práce. Prízvukoval, že korporácia je odhodlaná urobiť všetko pre bezpečnú prácu. Jednou z najbližších aktivít sú i mítingy so zamestnancami, ktoré sa po štátoch presúvajú aj do Európy. V Košiciach sa uskutočnia v dňoch 18. a 19. apríla. Vyzval k vyhľadávaniu nebezpečných miest na pracoviskách.

Prezidentovi hostia

· Ján JURÍK, zmenový manažér
V spoločnosti pracuje od roku 1968. Zastával rôzne robotnícke profesie. Od roku 1980 do roku 1995 bol predákom moriacich liniek. Ostatných desať rokov je zmenovým manažérom moriacich liniek. Aktívne sa zapája do programu H.E.L.P. a pracuje na úlohách vyplývajúcich zo systému kontinuálneho zlepšovania. Zmena pod jeho vedením dosahuje veľmi dobré výsledky v oblasti bezpečnosti práce a kvality výroby.

· Milan VRANAY, predák pece
Železiarom je od roku 1977. Začínal v údržbe ako mechanik. V roku 1968 nastúpil do Studenej valcovne, kde pracoval ako strojník regeneračnej stanice. Pracovnými výsledkami, odbornými znalosťami a maximálne zodpovedným prístupom k plneniu pracovných povinností sa postupne v roku 1990 vypracoval na pozíciu predáka regeneračnej stanice, v ktorej zotrval dodnes.

· František MAĽUK, predák prípravy valcov
Začínal vo VSŽ v roku 1969. V roku 1976 začal pracovať v prevádzke Príprava valcov ako montér pracovných valcov. Aktívne sa zúčastňoval pri riešení problémov súvisiacich s montážou ložiskových telies a tiež sa zaujímal o predĺženie životnosti ložísk pracovných valcov. Od roku 1986 je predákom prípravy valcov. Zmeny pod jeho vedením dosahujú najlepšie pracovné výsledky v prevádzke. Naďalej sa podieľa na riešení problémov pri brúsení a montáži pracovných valcov pre valcovacie trate, pozinkovacie linky a dynamolinky.

· Marek MIKA,predný valcovač
Do spoločnosti nastúpil v roku 1990, začínal ako valcovač na 4-stolicovom tandeme. Od roku 2003 pracuje ako predný valcovač na zmene B. Má dobré organizačné schopnosti. Svedomito si plní svoje pracovné povinnosti. Prispieva nápadmi na zlepšenie kvality a kvantity produkcie. Zmena B pod vedením Mareka Miku dosahuje výborné výkony v produktivite a v kvalite. Vytvára dobrú pracovnú atmosféru a stmeľuje kolektív.

· Ján SOČUVKA,predák žíharne
Absolvent strednej priemyselnej školy hutníckej nastúpil do VSŽ v roku 1966. Začínal v prevádzke žíhareň, kde v súčasnosti pracuje ako predák. Trvale dosahuje špičkové výkony, v práci je iniciatívny, náročný na seba i podriadených. Ovláda všetky profesie v prevádzke, v kolektíve je obľúbený.

· Helena HUSAROVÁ, žeriavnička
Žeriavničkou je od roku 1973, v ktorom začala pracovať v železiarňach. Ovláda prácu na všetkých žeriavoch v prevádzke. Pracuje presne, bezpečne a spoľahlivo. Za roky pôsobenia v prevádzke Úpravne ani raz neporušila pracovnú disciplínu a bezpečnosť pri práci.

· Štefan LOKŠA, zmenový majster
Po nástupe do železiarní v roku 1985 začínal v prevádzke Úpravne. Pracoval v robotníckych profesiách ako operátor deliacej linky, neskôr ako predák deliacej linky v prevádzke Úpravne. Od roku 1997 je zmenovým majstrom. Svoje dlhoročné vedomosti a praktické skúsenosti využíva pri riadení zamestnancov na zmene E. Zmena pod jeho vedením dosahuje dlhodobo veľmi dobré pracovné výsledky v produktivite a kvalite výroby.

· Imrich LUTERÁN, predák skladu hotovej výroby
Železiarom sa stal po skončení stredného odborného učilišťa strojníckeho v roku 1981. V súčasnosti pracuje ako predák v sklade vyvalcovaných zvitkov. Trvalo dosahuje špičkové výkony, v práci je iniciatívny. Je náročný na seba aj na kolegov.

· Ladislav SZÁSZI, technológ riadiacej a regulačnej techniky
V spoločnosti začínal v roku 1996 ako zmenový inžinier, neskôr pracoval ako technológ elektroúdržby. Skúsenosti v manažérskej oblasti získal z prevádzok dynamoliniek a 2-stolicového tandemu. V súčasnosti sa ako technológ špecializuje na prevádzku valcovacích tratí. Úspešne sa podieľa na riešení rôznych technických problémov a pomáha pri realizácii modernizačných akcií. Veľmi pozitívne sú hodnotené aj jeho zásluhy pri mimoriadnych udalostiach a poruchách, najmä jeho odborné vedomosti a praktické skúsenosti z oblasti riadiacej, regulačnej a meničovej techniky. Patrí medzi najskúsenejších pracovníkov elektroúdržby Studenej valcovne.

· Michal KÖVER, predák zámočník opravár
V spoločnosti začínal v roku 1996 v prevádzke Jemné úpravne. Pre svoju vysokú pracovnú morálku patrí medzi popredných zamestnancov kolektívu. V súčasnosti zastáva funkciu predáka. Je čestným a spoľahlivým zamestnancom s veľmi dobrými organizačnými schopnosťami. Aktívne rieši technické problémy aj mimo pracovného času. Má priateľskú povahu a v kolektíve je obľúbený.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...