Vyhľadávanie:

Servisman svojich „tátošov“

Servisman svojich „tátošov“

Jozef Hamrák z DZ Radiátory a rúry začínal s lyžovaním a hokejom, skončil pri motocykloch

Hovorí sa, že šport udržiava v človeku čistú myseľ a dobrú kondíciu. Tohto hesla sa drží aj koordinátor údržby rúrovne divízneho závodu Radiátory a rúry Jozef Hamrák. So športom je úzko spätý už od útleho detstva, hoci jeho otec chcel, aby bol hudobník a tanečník v súbore Železiar. On sa však dal na lyžovanie a k tomuto športu priviedol aj svojich synov Martina a Lukáša, ktorí patrili v minulosti medzi najlepších mladých lyžiarov a žali úspechy na pretekoch detí našich zamestnancov v rámci zimných športových hier na Jahodnej.

Neskôr bol členom hokejovej prípravky VSŽ a na ľade skúšal šťastie pod vedením trénera Dušana Kuriša. Pri hokeji však dlho nevydržal, učarovali mu motorky. „Bolo to najkrajšie obdobie v mojej športovej činnosti.  Ale táto motocyklová vášeň mi ostala až dodnes,“ spomína si na svoje mládežnícke roky. „Od tohto adrenalínového športu ma neodradila ani ťažká havária s viacerými zlomeninami, ktorá sa mi prihodila ako sedemnásťročnému v októbri roku 1984 na Rastislavovej ulici v Košiciach. O dva roky neskôr som sa tešil so zisku prvej medaily. Bola strieborná. Na branno-orientačných pretekoch v rámci majstrovstiev Slovenska, ktoré v lesnom teréne organizoval Zväzarm, mi v Prešove patrila v cieli druhá priečka, čo ma ešte viac povzbudilo do súťaženia.“ Ako študent strojníckej priemyslovky sa potom realizoval vo viacerých kolektívnych športoch, ktorým sa venoval len rekreačne, ale Slovenskú ligu si v teréne zajazdil aj na horskom bicykli.

NAJVIAC ÚSPECHOV ŽAL VO FIRME                              

Úspešnú medailovú žatvu zažil od roku 1989 až vo fabrike, keď nastúpil pracovať do vtedajších Východoslovenských železiarní. O tom, že sa mu darilo, svedčia zlaté, strieborné i bronzové medaily a poháre, ktoré zdobia jednu z políc v jeho kancelárii na pracovisku. Získal ich hlavne za umiestnenia na prvých troch priečkach v našich firemných súťažiach. Každoročne sa zúčastňoval zimných športových hier, či už ako bežec na lyžiach, alebo zjazdár medzi slalomovým bránkami. V rámci hokejových majstrovstiev USSK je stále činný, keď najprv obliekal dres Hutníckej druhovýroby, momentálne je hráčom mužstva DZ Radiátory a rúry.

V letných športových hrách dva razy štartoval v súťaži in-line korčuliarov, raz sa mu podarilo obsadiť v kategórii mužov do 40 rokov 3. miesto. Na medailových pozíciách stál tiež viackrát, ako člen družstva v bowlingu a v súťaži hádzania šípok. Od roku 2000 aktívne hrával v mestskej amatérskej lige v kolkoch a neskôr až do dnešného dňa aj v bowlingu. Už roky patrí medzi členov organizačného výboru zimných i letných športových hier v našej firme. Odkedy je v prevádzke Steel aréna, je stálym členom usporiadateľského tímu tohto športového a kultúrneho stánku v našom meste.

MÁ TRI MOTORKY A DVE AUTÁ

Toho času sa venuje svojej motoristickej vášni. Vo svojej „zbierke“ má motocykle KTM 450 EXC, Kawasaki ZZR 1200, skúter Honda 50 X8R a autá Mazdu Tribute a 9-miestny Ford Transit. „Tieto stroje mám pre zábavu. V minulosti som sa zúčastňoval aj automobilových pretekov, ale len v rámci Košíc. Či už to bolo na bývalom Zväzarmovskom letisku, kde som s autom Ford Escort absolvoval tzv. Košický slalom, alebo vo Všešportovom areáli pri dnes už bývalom futbalovom štadióne s autom Mazda 626. Vtedy sa mi darilo a v týchto rýchlostných pretekoch medzi kužeľmi som obsadil 3. miesto. Keď je príležitosť, tak v rámci motozrazov sa sporadicky zúčastňujem rýchlostných pretekov motocyklov na 400, alebo 800 metrov s pevným štartom. Aj na týchto podujatiach sa mi podarilo dosiahnuť niekoľko dobrých výsledkov. Motocykle i autá sú moje hobby. Sám si ich opravujem a starám sa, aby boli v dobrom technickom stave,“ prezrádza J. Hamrák o svojej záľube.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...