Vyhľadávanie:

Školili dobrovoľníkov na prácu s mládežou

Školili dobrovoľníkov na prácu s mládežou

Dobrovoľníci zo združenia Krok za krokom v Košiciach sa už niekoľko rokov venujú mládeži zo Sídliska Ťahanovce, starajú sa o ich zmysluplné využitie voľného času mimo rodiny a školy, učia ich rozpoznať morálne hodnoty a vážiť si seba, aj iných. V uplynulom roku, vďaka podpore grantového programu Spoločne pre región z "dielne" U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie, usporiadali inštruktorské kurzy pre vybraných dobrovoľníkov.

Počas víkendových pobytov v blízkosti Košíc sa mladí ľudia naučili základom ,,animátorčenia", teda prípravy účastníkov na prácu s deťmi a mládežou. Osvojili si vedomosti a zručnosti ako naplánovať a realizovať akcie a získali aj prehľad o dobrovoľníckej práci v združení. Účastníci absolvovali prednášky z psychológie, sociológie, výchovného systému, prvej pomoci a množstvo hier a aktivít, ktoré ich pripravili na skutočnú prácu s deťmi.

Vyškolení inštruktori sa budú zapájať do pravidelnej dobrovoľníckej činnosti združenia Krok za krokom, organizovať rôzne podujatia a výlety pre deti počas celého školského roka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...