Vyhľadávanie:

Školy idú na hokej

Školy idú na hokej

HC Košice pozýva študentov na ďalší domáci zápas

Úvodné kolá Tipsport ligy naznačili, ktoré tímy budú hrať o popredné priečky najvyššej hokejovej ligy. Na špici tabuľky sa udomácnili barani z Banskej Bystrice, nasledovaní Slovanom Bratislava. Košičania sa niekoľko kôl držali na prvom mieste, ale strata bodov v posledných troch zápasoch ich odsunula na štvrtú pozíciu. Oceliarov môžu hlavne mrzieť prehraté zápasy v domácom prostredí. Posledný domáci s Detvou priniesol nečakanú výhru súpera v pomere 1:4. „Rozdiel bol v tom, že Detva výborne čistila predbránkový priestor a my sme sa v ňom nedokázali presadiť. Narazili sme na menšiu stenu. Doteraz sa nám darilo, ale v sezóne si tým musia prejsť všetci. Musíme si oddýchnuť. Chce to pokoru a sebareflexiu,“ zhodnotil zápas Peter Draisaitl, tréner Košíc.

Dobrú streleckú formu z letnej prípravy si preniesla útočná dvojica Marcel Haščák a Michal Chovan, ktorí bodujú pravidelne, Andrej Košarišťan chytá spoľahlivo a neraz podržal tím v kritickej situácii. S úspešnosťou zásahov 94,4 % a priemerom 1,55 obdŕžaných gólov na zápas je na prvom mieste medzi brankármi. 

Košických priaznivcov najviac prilákali do Steel arény úvodný zápas so Slovanom, kde bolo beznádejne vypredané, ale aj nové východniarske derby s líškami z Michaloviec. Po súboji 18. októbra v Liptovskom Mikuláši a 20. októbra v Bratislave pripravil HC Košice na najbližší domáci zápas proti Novým Zámkom v utorok 22. októbra ďalšiu aktivitu. Klub pozval zdarma na tento zápas všetky základné i stredné školy. Podmienkou účasti je registrácia školy v partnerskom programe. Ďalšie zápasy košickí hokejisti odohrajú v Trenčíne 25. októbra a na domácom ľade privítajú 27. októbra Banskú Bystricu. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...