Vyhľadávanie:

Skončil sa I. ročník squashovej ligy

Skončil sa I. ročník squashovej ligy

V squash centre BALDI na Jedlíkovej ulici železiari odohrali v sobotu 6. júna posledný turnaj úvodného ročníka squashovej ligy. Na turnajoch letnej olympiády USSK patria každoročne k favoritom Peter Smutný a Július Lang, ktorí svoje dominantné postavenie v tomto športe potvrdili aj v železiarenskej lige v squashi. V konečnom zúčtovaní obsadili prvé dve priečky, víťazom sa stal Peter Smutný, Július Lang obsadil druhé miesto. Otvorený ostával iba súboj o tretí, bronzový stupienok, o ktorý mali záujem Marián Petruš, Vladimír Hušek a Marek Chytil. V poslednom turnaji sa z tejto trojice najlepšie darilo Marekovi Chytilovi, ktorý sa napokon stal bronzovým medailistom. Medzi 31 štartujúcimi bojovalo aj osem žien z U. S. Steel Košice. Z nich sa najlepšie umiestnila Andrea Sadecká, ktorej patrilo 11. miesto, Andrea Gregová skončila na dvanástej priečke a Galina Rogersová bola štrnásta.

"S myšlienkou zorganizovať takúto dlhodobú súťaž prišiel ešte vlani môj najväčší súper Július Lang. Myslím, že to bol dobrý nápad," povedal nám po skončení premiérovej ligy v squashi jej víťaz Peter Smutný. "Zmiešanú súťaž mužov a žien sme odštartovali v novembri 2008 a dohodli sme sa na deviatich turnajoch. Hralo sa systémom pavúka až do konečného poradia. Na základe umiestnenia a počtu hráčov na turnaji dostal každý hráč body, ktoré sa mu potom započítavali do priebežného poradia. Na prvý turnaj prišlo devätnásť hráčov a keďže liga bola otvorená pre každého z U. S. Steel Košice kto mal záujem, počet postupne narástol až na 31 účastníkov."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...