Vyhľadávanie:

Skúsenosti zúročili pri riešení prípadovej štúdie

Skúsenosti zúročili pri riešení prípadovej štúdie

Letná stáž v U. S. Steel Košice sa pre bezmála štyridsať vysokoškolákov skončila

V piatok 28. augusta 2015 sa pre bezmála štyridsať vysokoškolákov skončila v U. S. Steel Košice dvojmesačná letná stáž. Skúsenosti nadobudnuté či už priamo na pracoviskách fabriky alebo na manažérskych kurzoch, ktoré pre nich pripravili kolegovia z útvaru generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov, si mohli prakticky odskúšať pri už tradičnom riešení prípadovej štúdie. Študenti rozdelení do piatich tímov mali za úlohu v priebehu pätnástich minút prezentovať na pomyselnej výročnej konferencii priemyselnej firmy analýzu jej súčasného stavu, navrhnuté zmeny, ktoré by ju vrátili medzi konkurencieschopné podniky, i samotnú víziu.

Ich výkony hodnotila trojčlenná komisia, ktorú tvorili generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča, riaditeľka pre vzdelávanie a rozvoj Denisa Havrila Belányi a riaditeľ pre nábor a výber Gabriel Kádár. Prihliadala pritom na grafickú úpravu prezentácie, jej organizáciu a štruktúru, úroveň prezentačných zručností, pochopenie problému, komplexnosť a kreatívnosť riešenia, schopnosť odbornej argumentácie i realizovateľnosť navrhovaných zmien.

"Oceňujeme vašu snahu i úroveň vašich prezentácií," zhodnotil vystúpenia študentov pred vyhlásením verdiktu generálny manažér Milan Polča. "Našim cieľom bolo, aby ste sa niečo naučili, vedeli pozerať sa na problém komplexne a navrhnúť také riešenia, aby sa spoločnosť, o ktorej prípadová štúdia bola, pohla hore. Každému z tímov klesali náklady, rástli tržby a zisky. Optimizmus ste mali všetci," naznačil a vyzdvihol grafickú úpravu prezentácií, pochopenie problému i komplexnosť riešenia. Úlohy sa všetci zhostili dobre, aj keď niektoré tímy, uviedol, by mohli viac pridať pri prezentačných zručnostiach, niekde pokrivkávala realizovateľnosť návrhov, inde zasa schopnosť odbornej argumentácie. To všetko sa ale dá naučiť. Určiť jednoznačného víťaza nebolo jednoduché, výkony boli viac menej vyrovnané. Napokon sa so zadanou úlohou najlepšie popasoval tím v zložení Roman Tomečko, Eva Grochalová, Dávid Mahút, Vladimíra Adamkovičová, Ján Hoffmann, Lukáš Vadovský, Pavel Čermák a Peter Slovenský.

Študentom zaželal v krátkom príhovore veľa úspechov v ich pracovnej kariére i osobnom živote viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák a poďakoval sa všetkým, ktorí trinásty ročník letnej stáže pripravili. Skvelú prácu tímu personalistov pri organizácii letnej stáže ocenil prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Scott D. Buckiso a stážistom pred odovzdaním certifikátov zaželal do života všetko najlepšie. "Verím, že skúsenosti, ktoré ste počas letnej stáže vo fabrike nadobudli, vám pomôžu v budúcnosti, keď si budete hľadať svoje uplatnenie. Chcem sa vám poďakovať za vašu prácu, ktorú ste tu odviedli i za vašu odhodlanosť, s ktorou ste chodili k nám do firmy. Ak by ste mali otázky, na ktoré si myslíte, že by sme vám vedeli odpovedať, neváhajte nás kontaktovať," povzbudil študentov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...