Vyhľadávanie:

Skvelé výkony mladých gymnastov

Skvelé výkony mladých gymnastov

Takmer 200 pretekárov z ôsmich krajín štartovalo v pretekoch o Memoriál Jozefa Pajora

Gymnasti
Za prvenstvo v gymnastických pretekoch o Memoriál J. Pajora odovzdáva cennú trofej víťaznej dvojici starších žiakov v súťaži družstiev Argalášiovi a Pardupovi, viceprezident pre informačné technológie Peter S. Richardson.

V špecializovanej telocvični športovej gymnastiky nad Popradskou cestou v Košiciach usporiadali Gymnastik Košice a Sokol Gymnastik Košice XXVII. ročník pretekov talentovanej gymnastickej mládeže Memoriál Jozefa Pajora.

Už po tretí raz v histórii tohto medzinárodného gymnastického podujatia bola generálnym reklamným partnerom spoločnosť U. S. Steel Košice. Okrem domácich pretekárov sa memoriálu zúčastnili mladí gymnasti a gymnastky aj zo zahraničných klubov z Rakúska, Poľska, Ukrajiny, Slovinska, Chorvátska, Rumunska a Česka. V silnej konkurencii sme u chlapcov zaregistrovali skvelé výkony poľských gymnastov, najmä v kategóriách juniorov a mladších žiakov. Medzi juniormi bol najlepší Adam Rzepa z Bydgoszcza, u mladších žiakov si prvenstvo vybojoval Piotr Kielbik z Lódže.

"Neboli to len títo spomínaní pretekári, ktorí v cvičení na koni, bradlách, kruhoch, v preskoku, v cvičení na hrazde a v prostných upútali," hovorí predseda organizačného výboru a riaditeľ súťaže Jozef Dučák a pokračuje: "V kategórii juniorov sa na stupeň víťazov dostali aj druhý v poradí Jakub Lazorík z Prešova i tretí náš košický gymnasta zo Sokola Gymnastik Košice Ivan Hiľovský. Aj v družstvách Košičania tuho konkurovali Poliakom a trojica Hiľovský, Lech a Vojtek si vybojovala strieborné medaily."

V kategórii starších žiakov sa na prvých dvoch priečkach umiestnili nádejní gymnasti z Banskej Bystrice Martin Argaláš a Peter Pardupa, ktorí zvíťazili aj v súťaži dvojčlenných družstiev. Je potešujúce, že najväčší záujem o tieto preteky bol zo strany najmladších gymnastov. Svedčí o tom aj počet štartujúcich, keď v kategórii mladších žiakov sa na jednotlivých náradiach predstavilo 24 pretekárov.

Ešte väčšia účasť bola v kategórii začínajúcich adeptov gymnastiky (ročník narodenia 1994 a mladší), kde sa prezentovalo až 41 štartujúcich. V seniorskej kategórii žien dominovali domáce gymnastky, keď si prvenstvo vybojovala Katarína Andrássyová z OŠG Kešel Košice pred Klaudiou Murgovou a Janou Copkovou z GK OŠG Košice.

Súťaž družstiev vyhrali Košice v zložení Andrássyová, Copková, Murgová. Medzi juniorkami si bronz v súťaži družstiev vybojovali Bírešová, Čížková, Petrišáková z OŠG Košice a tretiu priečku v kategórii žiačok obsadila nádejná Silvia Belánová z GK OŠG Košice. Dvojica Belánová, Stančáková z toho istého klubu zavŕšila medailovú zbierku Košičaniek, keď v súťaži družstiev žiačok získali striebro.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...