Vyhľadávanie:

Slovan prerušil našu sériu

Slovan prerušil našu sériu

Desať zápasov - desať víťazstiev. Taká bola bilancia úradujúceho majstra HC Košice v extralige od 22. januára. Po sérii štyroch prehier sa Košičania vtedy, ako sa hovorí, naštartovali. Bolo to v Martine, kde zvíťazili 3:0 a odvtedy sa začala ich víťazná desaťzápasová séria, ktorá trvala až do piatku 26. februára. V jej priebehu nastrieľali zverenci trénera R. Čadu svojim súperom 51 gólov, inkasovali 16 a na svoje konto si pripísali 28 bodov. Razom sa v tabuľke extraligy katapultovali až na tretiu priečku s dvojbodovým náskokom pred štvrtým Martinom.

Lenže každá séria sa raz skončí a aj tá víťazná košická sa v 48. kole skončila. Prerušil ju bratislavský Slovan, ktorý na svojom ľade vyhral 2:0 a odrazil nápor úradujúceho majstra na umiestnenie v prvej trojke.

Šancu na jedenásty triumf naši v Bratislave nevyužili a vôbec, v tejto sezóne majú zo vzájomných zápasov s belasými nepriaznivú bilanciu. Vo všetkých štyroch meraniach síl so Slovanom sme prehrali, dva razy doma 2:3 a 3:5, pri Dunaji 3:4 a teraz 0:2. Do skončenia základnej časti odohrajú hokejisti HC Košice už iba dve stretnutia, a to zajtra, 4. marca, pred televíznymi kamerami v Skalici a v nedeľu, 7. marca, na domácom ľade v Steel aréne, kde o 17.30 hod. privítajú Martin. V hre je ešte šesť bodov, ktoré by, v prípade nášho zisku a zaváhania Martina aspoň v jednom z dvoch posledných stretnutí, mohli Košičanov posunúť na 3. miesto v konečnej tabuľke. Účasť v play off už máme istú, otázkou iba zostáva z ktorej priečky do nej vstúpime a kto bude našim štvrťfinálovým súperom. Hľadať by sme mohli niektorý tím z kvarteta Skalica, Poprad, Nitra a ešte aj Martin. Všetko je otvorené.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...