Vyhľadávanie:

Spieltrieb už aj v našom mest e

Spieltrieb už aj v našom mest e

Hra ako kultúrny a umelecký fenomén? Kreatívne zdieľanie dobrodružstva a zážitku z hry prináša v týchto dňoch unikátna výstava s názvom Spieltrieb. Goetheho inštitút v spolupráci s košickou DIG gallery predstavuje oddnes večera slovenskému publiku diela známej umeleckej dvojice Volker Morawe a Tilman Reiff v rámci ich medzinárodnej putovnej výstavy. Kolekciu interaktívnych hier a objektov videlo už tisíce divákov z viacerých európskych miest ako Krakov, Budapešť alebo Vilnius.

Na výstave sa diváci určite nebudú nudiť. Práve naopak čaká ich vtip a interaktivita, no popri tom aj nenápadná umelecká reflexia rôznych civilizačných neduhov. Výstava Spieltrieb sa koná v priestoroch DIG gallery na Strojárenskej 3 v Košiciach, potrvá do 3. októbra 2015 a bude sprístupnená v pracovných dňoch od 12:00 do 18:00 hod. Organizátori podujatia zároveň pripravili aj špeciálny program v podobe derniéry výstavy, ktorá sa uskutoční počas košickej Bielej noci a bude spojená s multimediálnou prezentáciou originálnej publikácie ENTER venovanej súčasnému nemeckému umeniu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...