Vyhľadávanie:

Spoločnosť U. S. Steel Košice získala ďalší významný certifikát

Spoločnosť U. S. Steel Košice získala ďalší významný certifikát

Spoločnosť U. S. Steel Košice riadi spotrebu energií efektívne a v súlade so štandardami medzinárodnej normy EN ISO 50 001. Vyplýva to z výsledkov certifikačného auditu, ktorý vykonala v období od 25. do 28. marca 2013 spoločnosť TÜV SÜD Slovakia s. r. o. "Počas auditu neboli zistené žiadne nedostatky, na základe ktorých by nebolo možné vystaviť certifikát," uviedol na záverečnom stretnutí audítorov s manažérmi spoločnosti hlavný audítor Marián Harčarík. "Vidieť, že efektívnemu riadeniu energií sa venujete dlhodobo. Dôkazom sú mnohoročné rozsiahle štatistiky, ktoré ste nám poskytli. Máte dobre zavedené vyhodnocovanie spotreby energií a vediete kvalitnú databázu údajov z jednotlivých divíznych závodov. Taktiež oceňujeme koncepciu riadenia energií, ktorú presadzuje vedenie vašej firmy," konštatoval hlavný audítor a vyzdvihol zavedené nástroje na znižovanie spotreby energií, ako sú CAPEX, či projekty CCIP. Tímu zo spoločnosti TÜV SÜD Slovakia neunikol ani náš postoj k bezpečnosti, ktorá, povedal, i keď priamo nesúvisí so systémom riadenia energetického manažérstva, zastáva v U. S. Steel Košice najdôležitejšie miesto. Hlavný audítor nezabudol dodať, že vo firme je na veľmi vysokej úrovni prepracovaný systém vzdelávania zamestnancov a ocenil aj spôsob, akým sa v jednotlivých divíznych závodoch definujú energetické ciele.

V ďalšej časti sa M. Harčarík venoval zisteniam, ktoré mali charakter odporúčaní.

Certifikát potvrdzujúci našu úspešnú implementáciu systému energetického manažérstva vo firme z rúk generálneho riaditeľa TÜV SÜD Slovakia Rudolfa Žiaka prevzal viceprezident USSK pre technológiu Vladimír Jacko, ktorý na margo úspechu povedal: "Som nesmierne rád, že sa nám tento certifikát podarilo získať. Energie patria v U. S. Steel Košice k trom najnákladnejším oblastiam. Preto musíme hľadať vhodné nástroje a opatrenia, aby sme našu firmu riadili efektívne. Európska únia nastavila pre podnikateľské subjekty veľmi prísne pravidlá, ktoré spôsobili, že mnohé bojujú o svoju existenciu. Spoločnosť U. S. Steel Košice aj napriek tomu skončila v uplynulom roku v zisku. Okrem profesionality našich ľudí má na tom veľký podiel aj zodpovedný prístup k efektívnemu riadeniu energií. Získanie certifikátu je len prvým krokom. V oblasti energetiky nás v ďalšom období čakajú nové výzvy."

Certifikát má platnosť dva roky a je už štvrtým v poradí, ktorý U. S. Steel Košice od spoločnosti TÜV SÜD Slovakia získala.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...