Vyhľadávanie:

Šport ho sprevádza celý život

Šport ho sprevádza celý život

Amatérsky fotograf a maliar Ján Kisucký má aj ďalšie zaujímavé koníčky

Väčšina z nás ho pozná nielen ako zručného fachmana, ale aj ako šikovného fotografa. Jeho snímky sa pravidelne objavujú i v Oceli východu a pochváliť sa môže viacerými oceneniami z fotografických súťaží. Nie každý však vie, že Ján Kisucký, ktorý pracuje ako koordinátor obnovy podstavcov a údržby poklopového žíhania v divíznom závode Studená valcovňa, sa okrem fotografovania a občasného maľovania, rád venuje aj športu.

VŠETKO ODŠTARTOVALO DŽUDO

Pohybové aktivity robí odmalička a vštepili mu ich rodičia. Vážnejšie začal športovať, keď mal pätnásť rokov. „Prihlásil som sa na džudo. S klubom som chodil na celoslovenské súťaže a dotiahol som to až na zelený opasok. Džudo ma naštartovalo k tomu, aby som sa venoval aj ďalším športom,“ opisuje, kde tkvie jeho športové zanietenie.

Aktívny bol aj počas vojenčiny, ktorú absolvoval v Dolnom Kubíne. Zaujímavosťou je, že v roku 1992 narukoval ešte ako vojak Československej armády a o dvanásť mesiacov neskôr končil ako príslušník Slovenskej armády. Keď bol v „zelenom“, fyzicky fit sa udržiaval v telocvični a na plavárni.

INŠTRUKTOR SPINNINGU

Šport hral uňho významnú úlohu aj po skončení vojenskej služby, keď sa zamestnal v bývalých východoslovenských železiarňach. Vtedy mu učaroval stacionárny bicykel. „Prepadol som spi­nningu. Na tejto aktivite sa mi páči, že precvičuje celé telo. V roku 2004 som absolvoval v Martine kurz a stal sa zo mňa certifikovaný inštruktor spinningu. Vo fitnescentre vediem dvakrát do týždňa tréningy. Nesmierne ma to baví, pretože na mne záleží, ako bude tréningová jednotka vyzerať a o­krem toho sa vždy teším z pokroku mojich cvičencov,“ detailnejšie približuje svoj dlhoročný koníček. Vo fitnescentre mu nie sú cudzie ani tréningy s činkami.

Tým však zoznam športových aktivít J. Kisuckého nekončí. Kondičku naberá aj pravidelným bicyklovaním v lese, turistikou i behom. „Keďže bývam na Sídlisku Nad jazerom, mám pre beh ideálne podmienky. Mojou najobľúbenejšou bežeckou trasou je lokalita pri hrádzi a na bicykli najradšej jazdím na Alpinku,“ približuje miesta, kde najčastejšie trénuje. Fyzickú pripravenosť si niekedy otestuje na košickom polmaratóne, na ktorom sa zúčastnil doteraz štyrikrát. Často, podľa vlastných slov, rieši dilemu, či ísť behať, alebo toto najvýznamnejšie športové podujatie v metropole východu fotograficky zdokumentovať. Tento rok v tom má jasno, rozhodol sa pre beh. I keď s úsmevom dodáva, že možno s malým fotoaparátom na krku. Len na doplnenie, jeho osobný rekord na polovičnej maratónskej trati má hodnotu 1:49 hod., ktorý by tohto roku rád zlepšil.

S VETROM OPRETEKY V HOLANDSKU

Okrem toho si rád zahrá bowling a pestuje ešte jednu adrenalínovú zábavku. „Sestra žije v Holandsku a keď som u nej na návšteve, s par­tiou chodievame na more na jachting. Na súťaži sme ešte neboli, ale kto vie...,“ nevylučuje, že sa v budúcnosti zúčastní na amatérskych pretekoch.

Keď hovorí o športových aktivitách, na záver ešte spomenie box, ktorý ho odjakživa lákal. „Boxovať som chcel ešte v čase, keď som chodil na džudo. Chytilo ma to až teraz. Na chate som si urobil takú mini telocvičňu s boxerským mechom. Je to fantastický relax, ktorý posilní telo i ducha. Pri boxovaní dokážem maxi­málne vypnúť a hodiť všetky pro­blémy za hlavu. Možno v budúcnosti pridám aj tréningy so sparingom,“ nechá sa počuť náš kolega, ktorý sa na nudu vo voľnom čase rozhodne sťažovať nemôže.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...