Vyhľadávanie:

Spoznajte oceliarske výtvarné talenty

Spoznajte oceliarske výtvarné talenty

Hutníci maľujú s umelcami - obrazy si môžete pozrieť v Kasárňach Kulturpark

Trinásť účastníkov tohtoročného workshopu Hutníci maľujú s umelcami, ktorý U. S. Steel Košice usporiadala začiatkom septembra už po tretí raz, vytvorilo počas siedmich dní v Medzeve šesťdesiat diel. Štyridsať osem z nich autori prezentujú verejnosti od piatku minulého týždňa, 3. októbra, v priestoroch Kasární Kulturpark na Kukučínovej ulici v Košiciach.

Vernisáž pritiahla do výstavných priestorov desiatky zvedavcov - kolegov, rodinných príslušníkov, profesionálnych výtvarníkov i študentov umenia. Nie je totiž každodennou udalosťou, aby firmy pre svojich zamestnancov organizovali podobné akcie. To konštatoval vo svojom príhovore aj kurátor výstavy Miroslav Procházka, ktorý tento počin U. S. Steel Košice vyzdvihol. "Je sympatické, že spoločnosť umožnila svojim zamestnancom rozvíjať ich výtvarné talenty a že sponzorovala umenie. V dnešných časoch je to zriedkavé." Ocenil tiež senzibilitu videnia autorov a pridal povzbudivé slová do ďalšej tvorby. Kreativitu železiarov ocenil aj viceprezident U. S. Steel Košice pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga. "Nie sme bohatí tým, čo máme, ale tým, čo vieme," povedal na margo vystavených diel i schopností ich tvorcov vo svojom otváracom prejave. Ako dodal, oceliarska spoločnosť toto podujatie určite nepodporila tento rok posledný raz.

Ako to v Medzeve vyzeralo a ako toto krásne prírodné prostredie železiarov inšpirovalo, sa prítomní dozvedeli z krátkeho filmu, ktorý natočili študenti Filmovej školy v Košiciach. Výstavu obrazov si môžete pozrieť ešte dnes, 8. októbra a zajtra, 9. októbra, v čase od 14. do 18. hodiny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...