Vyhľadávanie:

Staré za nové

Staré za nové

Koľajová slučka vo VA U. S. Steel Košice v rukách opravárov

Oprava

V pondelok tohto týždňa sa dopravári pustili do ďalšej etapy opravy koľajovej slučky vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice. Ide o tri týždne trvajúcu záležitosť, ktorá si vynútila aj obmedzenia v doprave do a zo železiarní v čase mimo prepravnej špičky. Chlapi zarezávajú na stavbe denne približne jedenásť hodín, aby stihli termín ukončenia prác, ktorým je 11. október tohto roku.

"Akcia, počas ktorej meníme 123 metrov dlhý vonkajší oblúk, vrátane podvalov a ostatných súčastí, je rozvrhnutá na tri etapy a každá trvá približne týždeň," informoval Vladimír Krupa, stavbyvedúci Koľajových a dopravných stavieb s.r.o. Košice, ktoré stavbu realizujú. Dôvodom na opravu je, ako v prípade výmeny vnútorného oblúka koľajníc v júli tohto roku, opotrebovanosť koľajiska. "V prvej etape, počas tohto týždňa, meníme iba časť koľají bez výhybiek. Výmena výhybiek a ďalších častí koľají príde na rad na budúci a ďalší týždeň."

V utorok boli už všetky staré koľajové polia odstránené, lôžko vybagrované. Partia pätnástich chlapov práve pokladala nové koľajové polia. "Koľajnice si musíme pripraviť ručne, až potom ich ukladáme na miesto za pomoci žeriava," vysvetľoval stavbyvedúci. "Dvakrát osemnásť metrov máme už položených. Hotoví budeme v piatok."

Súhlasne prikyvuje aj Jozef Bujnovský z DPMK, ktorý priebeh prác sleduje ostrým zrakom. "Chlapi sa činia a verím, že robotu stihnú nielen v termíne, ale aj v žiadanej kvalite." Okrem intenzívnej práce na dopravnej slučke vo vstupnom areáli, dopravári denne absolvujú aj "prechádzku" po rýchlodráhe z mesta do železiarní. "Kontrolujú koľajisko a venujú sa, za pomoci techniky, doťahovaniu súčastí koľajiska."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...