Vyhľadávanie:

Steel aréna je modernejšia

Steel aréna je modernejšia

Nielen priaznivci košického hokeja, ale aj kultúrnych podujatí, ktoré sa v letných mesiacoch konali v Steel Aréne postrehli, že v tomto športovo-kultúrnom stánku vládol v uplynulých týždňoch čulý pracovný ruch. "Pred budúcoročnými majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji, ktorých zápasy sa budú, okrem Bratislavy, hrať aj v Košiciach, sme pristúpili v jej útrobách k rozsiahlej modernizácii," rozhovoril sa na tlačovej konferencii v uplynulom týždni generálny manažér Steel arény Igor Havrila a pokračoval: "V prvom rade sme vymenili informačnú kocku za novú, ktorá je neporovnateľne kvalitnejšia než doterajšia. Okrem väčšej obrazovky má táto kocka horný i spodný prstenec, na ktorých bude možné poskytovať divákom viac ďalších informácií. Na východnej i západnej strane hľadiska sme nainštalovali pozdĺžne svetelné informačné pásy v dĺžke 66 metrov. Ďalej bolo v rámci najmodernejšej technológie urobené nové odhlučnenie a ozvučenie v hale, ktoré by sa malo prejaviť na kvalite zvuku. Výmenou reproduktorov za ľahšie sme odľahčili strop arény o 3,5 tony a do konca roka plánujeme časť stropu pokryť špeciálnymi vankúšmi. V súvislosti s budúcoročnými majstrovstvami sveta, ktoré sa u nás budú konať v dňoch 29. 4. - 10. 5. 2011, sme pre zástupcov médií už teraz doplnili viac elektrických káblov i nové zásuvkové skrine. Účastníci MS budú mať k dispozícii až osem priestranných šatní s kompletným vybavením. Na západnej strane hľadiska rozširujeme chodbu v bufetovej časti o 2,5 metra, čo určite zvýši komfort návštevníkov v rámci občerstvenia na hokejových zápasoch. Počas hokejového šampionátu v roku 2011 bude reštaurácia v Steel aréne slúžiť ako Press centrum a v Sieni slávy bude zriadený VIP priestor, kde sme nainštalovali novú klimatizáciu. Modernizácia Steel arény je vyčíslená na 1,7 milióna eur. Čo sa týka starej kocky, dve obrazovky z nej sú už umiestnené na stenách v hale za bránkami a ďalšie budú v tréningovej hale."

Naďalej sa intenzívne pracuje na výstavbe novej tréningovej haly, ktorá je už pod strechou. Z južnej a západnej strany bude v hale hľadisko pre 200 - 300 divákov. Ľadová plocha v nej je na rovnakej úrovni ako v Steel aréne. Pod tréningovou halou bude desať šatní väčšinou pre mládežnícke družstvá i 48 parkovacích miest. Momentálne sa pripravuje prechod z tréningovej haly priamo do reštaurácie. Ako sa vyjadril Igor Havrila, práce pokračujú v súlade s harmonogramom a do konca roka by mala byť stavba hotová. Počas ďalších dvoch mesiacov by sa mali uskutočniť všetky kolaudačné procesy a schvaľovanie povolení na prevádzkovanie celého objektu. So skúšobnou prevádzkou sa počíta vo februári budúceho roka. Koncom tohto mesiaca by sa v súvislosti s MS v hokeji malo začať aj v výstavbou parkovacieho domu s kapacitou 500 vozidiel za tréningovou halou, vedľa Moldavskej cesty smerom k obytným blokom na Žižkovej ulici. Ale to je už v kompetencii mesta a realizáciu jeho výstavby má na starosti Správa majetku mesta Košice. Do začiatku hokejového šampionátu by mať byť parkovací dom už k dispozícii návštevníkom Steel arény.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...