Vyhľadávanie:

Strelci získali päť titulov

Strelci získali päť titulov

Tohtoročné majstrovstvá Slovenska v streleckom viacboji sa konali pred tromi týždňami v Príbelciach. Po prvý raz sme mali na slovenskom šampionáte až trojnásobné zastúpenie, pretože sa medzi streleckú elitu prebojovali až tri družstvá. Dva mužské a jedno ženské. Najlepšie z nich si počínali ženy, ktoré v zložení Tatiana Gazdagová, Simona Hamadejová a Slávka Imrichová získali tri majstrovské tituly. Najprv dominovali medzi ženami v streleckom súboji, ktorý vyhrali s plným 375-bodovým ziskom a potom obsadili 1. miesto aj v celkovom poradí v súťaži družstiev v novom slovenskom rekorde výkonom 1 555 bodov. Tretí titul vybojovala v súťaži jednotlivkýň S. Hamadejová, ktorá získala 437 bodov, čo tiež znamenalo nový slovenský rekord.

V súťaži družstiev mužov obsadila trojica Róbert Dargaj, Ján Lučkay a Rastislav Šatek súčtom bodov 1 563 bodov 7. miesto a ďalší náš tím v zložení Peter Brugoš, Dušan Krankus a Karol Hruška skončil výkonom 1 350 bodov na 14. mieste.

V mužských súťažiach jednotlivcov titul pre náš Klub vojakov v zálohe vybojoval v trojpolohovej streľbe zo samopalu R. Dargaj, ktorý dosiahol 142 bodov a v streľbe z bojovej pištole získal zlato R. Šatek majstrovským výkonom 145 bodov. Vybojoval aj striebro, keď v celkovom poradí skončil vo viacboji skvelým ziskom 452 bodov na 2. mieste. Z druhej priečky sa tešil aj K. Hruška, ktorý v disciplíne mierená pištoľ zaostal výkonom 147 bodov iba bod za víťazom a titul mu ušiel o vlások.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...