Vyhľadávanie:

Strelci získali štyri tituly

Strelci získali štyri tituly

Veľkým úspechom našich strelcov z klubu vojakov v zálohe USSK sa skončili majstrovstvá Slovenska v streleckom viacboji. Konali sa na strelnici v Turanoch, kde nás reprezentovalo družstvo v zložení R. Dargaj, K. Hruška a R. Šatek a dvaja jednotlivci S. Imrichová a P. Brugoš. Jednotlivci súťažili v streľbe z pištole, v trojpolohovej streľbe z karabíny, v hode granátom a v streľbe z bojovej pištole. V silnej konkurencii 42 účastníkov šampionátu si výborne počínal náš R. Šatek, ktorý v streľbe z bojovej pištole dosiahol 158 bodov a v tejto disciplíne si vybojoval majstrovský titul.

V hode granátom bol najlepší ďalší náš súťažiaci K. Hruška, ktorý si na svoje konto pripísal rekordných 50 bodov a získal zlatú medailu i pohár za majstrovský titul. Streľbu z karabíny vyhrala J. Zdichavská výkonom 144 bodov a slovenským šampiónom v streľbe z pištole sa stal so 148 bodmi V. Kukučka (obaja FOX Bratislava). Celkovým víťazom v súťaži jednotlivcov sa po súčte dosiahnutých výkonov v štyroch disciplínach stal náš R. Šatek. Na svojom konte mal 471 bodov a na tomto šampionáte si vybojoval druhý titul.

Po zlatej medaile v hode granátom, získal striebro za druhé miesto v celkovom poradí K. Hruška s počtom bodov 455 a bronz si za 452 dosiahnutých bodov vybojoval M. Halecký z Prešova. V streleckom súboji družstiev skvele zabojovala naša trojica R. Dargaj, K. Hruška a R. Šatek, ktorá získala majstrovský titul v novom slovenskom rekorde 1 721 bodov. Na 2. mieste skončili strelci z Hruštína výkonom 1 630 bodov a 3. miesto obsadili domáce Turany so ziskom 1 623 bodov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...