Vyhľadávanie:

Stretneme sa o rok, tradícia bude pokračovať

Stretneme sa o rok, tradícia bude pokračovať

Nepriazeň počasia neodradila mnohých účastníkov podujatia Rodiny športujú

"Počasie nám veľmi nepraje, však? Aspoň dopoludnia by mohlo vydržať," ozvalo sa zo skupinky hutníkov, ktorí uplynulú sobotu, krátko po deviatej hodine, čakali pri vstupe do Športovo - zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach na registráciu. Mnohých zatiahnutá obloha od predsavzatia prežiť so svojimi najbližšími deň plný zábavy, no predovšetkým pohybu, neodradila. A aj keď sa napokon príroda zariadila podľa svojho a spustila pred obedom na Košice výdatný dážď, ktorý kvôli bezpečnosti prekazil dokončenie futbalových i streetballových súťaží, dospelí i deti, tí najskalnejší, ostali až do konca. "Čo už doma?" nechal sa počuť Jozef Makróczy, ktorý prišiel na Alejovú s celou svojou rodinkou. A jeho chlapci? Užili si hier i športových zápolení určite do sýtosti.

Hutníkov a ich rodinných príslušníkov, medzi ktorými nechýbali ani americkí manažéri, prišiel pozdraviť prezident firmy George F. Babcoke s manželkou Kathleen spolu so svojím otcom Garym, ktorý pricestoval do Košíc postaviť sa na štart minimaratónu. (V nedeľu ho absolvovali obaja - pozn. autorky.)

"Je pre mňa cťou otvoriť dnes toto podujatie," prihovoril sa účastníkom druhého ročníka Rodiny športujú po odznení slovenskej a americkej štátnej hymny prezident a ocenil, že aj napriek nepriaznivému počasiu pozvanie organizátorov podujatia prijali. "Sme hrdí na to, že naša spoločnosť môže podporovať rôzne podujatia. Či už kultúrne alebo športové. Hlavne také, do ktorých sa môžu zapojiť a súťažiť celé rodiny. A práve o tom je dnešná akcia." Zaželal všetkým veľa zdaru pri absolvovaní jednotlivých súťažných disciplín a vyslovil presvedčenie, že budú odchádzať s pocitom dobre prežitého dňa.

Kým sa menšie deti pustili do zdolávania rôznych súťažných hier, ktoré pre ne na niekoľkých stanoviskách v areáli pripravila detská organizácia Frigo, takže stánok s maškrtami a darčekmi bol o chvíľu v obliehaní, staršie, spolu so svojimi rodičmi, zápolili v stolnom futbale i stolnom tenise. Mimoriadne rušno bolo pri stole so vzdušným hokejom. Chlapci netrpezlivo vyčkávali, kedy príde na nich rad a budú si môcť túto zaujímavú, postreh rozvíjajúcu hru zahrať s naozajstnými hokejistami. Košickí borci na ľade Ladislav Ščurko, Martin Gajdoš, Ľubomír Chmelo i Ján Tabaček mali plné ruky práce i pri rozdávaní autogramov. Rovnako, ako neskôr aj košickí olympionici, atlétky Jana a Daniela Velďákové, majsterky v skoku do diaľky a v trojskoku do diaľky a desaťbojár Slaven Dizdarevič, ktorí sa navyše podelili so svojimi dojmami a zážitkami z letných olympijských hier v Pekingu.

Deti si nenechali ujsť príležitosť a vyskúšali si, za odbornej asistencie zamestnancov Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice, ako likvidovať oheň. Samozrejme v plnej zbroji, s ozajstnou hasičskou prilbou a bezpečnostným krytom na hlave... Išlo im to naozaj dobre. Po dobrom guláši prišiel čas na vyhodnotenie jednotlivých súťažných disciplín. Víťazi na prvých troch miestach sa tešili z vecných cien, mimochodom, získali aj vstupenky na hokejové stretnutie v Steel Aréne, kde sa nášmu HC Košice mimoriadne darí, ktoré im odovzdal viceprezident pre technológiu Patrick J. Mullarkey. A komu sa najviac darilo? V stolnom futbale sa na 1. priečke umiestnili súrodenci Bodnároví, v stolnom tenise v kategórii do 18 rokov zvíťazil Vlastislav Vancák, a v kategórii nad 18 rokov Milan Olách.

Záver podujatia patril pesničkám v podaní finalistov Superstar Tomáša Kraka a Filipa Lenárta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...