Vyhľadávanie:

Stretnutia s krásnou hudbou

Stretnutia s krásnou hudbou

Vynikajúce orchestre, domáci i zahraniční sólisti. Tak by sa v krátkosti dala charakterizovať programová ponuka 51. ročníka Košickej hudobnej jari. Presvedčiť sa o tom mohli už návštevníci troch koncertov, ktoré sa uskutočnili do dnešného dňa. Pre zaplnenú sálu Domu umenia bol zážitkom hneď otvárací koncert medzinárodného festivalu, na ktorom sa predstavili umelci zvučných mien.

Košický skladateľ Norbert Bodnár sa postaral o premiéru skladby Apeiron pre lesný roh, organ a orchester. S hornou sa predstavila rodáčka z Košíc, hornistka Brnianskej filharmónie, Zuzana Rzounková. Orchester Štátnej filharmónie Košice pod taktovkou dirigenta zvučného mena Vladimíra Válka sa výborne zmocnil symfonickej suity Eugena Suchoňa Metamorfózy. Vyvrcholením večera bol Koncert pre husle a orchester Antonína Dvořáka. Majstrovstvo skvelého českého interpreta Václava Hudečka postavilo hľadisko na nohy a maestro si vyslúžil dlhotrvajúci potlesk. Odvďačil sa prídavkom, ktorým iba potvrdil, že právom patrí do medzinárodnej interpretačnej elity husľových virtuózov.

Stretnutie s krásou sľubuje aj zajtrajší koncert v ktorom rezonuje tohtoročné 250. výročie narodenia W. A. Mozarta. V podaní Štátnej filharmónie Košice, dirigenta Petra Altrichtera a skvelých sólistov - Alexandra Lubchansky, Adriana Kohútková, József Mukk, Martin Malachovský, odznie Mozartovo monumentálne sakrálne dielo Omša C mol.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...